30 Mayıs 2014 Cuma

Dantel Gelinlik Modelleri


Gelinlik modelleri için hiçbir zaman erken veya geç değildir. Gelinlik bakmanın ne zamanı ne de bahanesi vardır. Evli olanlar bile arada girip bakar, gözü gönlü açılır, iç geçirip hayal alemine dalarlar (kendimden biliyorum :) )







Kendi düğünümü düşündüğümde 2012 yılı Mayıs sonunda Ağustos ayına gün almıştım, bu günlerde daha gelinlik bakmaya başlamamıştım bile. Benim gibi gelinlik konusunda son ana kalanlar, hala karar verememiş olan yaz gelinleri ve hatta bence dantelin en çok uyduğu sonbahar gelinleri için oldukça faydalı bir post olacağı düşüncesindeyim.






Son yıllarda zirve yapan dantel gelinlik modelleri; hem şık hem de zarif bir görüntü vermesi, gelinin o narin, masum havasına aşırı uyması nedeniyle çok tercih edildi ve daha uzun yıllar da tercih edilecek gibi görünüyor. Dantel gelinlik modelinin en önemli bir başka artısı da; neredeyse her vücut tipine uyabilecek formlarda bulunabilmesi. Fiziğiniz düzgün, fazla kilonuz yoksa tamamen dantelden vücudu saran bir gelinlik giyebileceğiniz gibi, biraz fazlanız varsa omuz bölgesinde dantelleri kullanarak dikkatleri kilolardan başka alana çekip güzel görüntüyü sağlayabiliyorsunuz.






Üstelik ana malzeme dantel olunca; modelde çok fazla oynama imkanınız oluyor, ister omuzda ister belden alt kesimde isterseniz sadece kollarda dantel kullanarak size özel, orjinal, sıradışı gelinlik modelinizi yaratmanız mümkün oluyor.



Dantel gelinlikler; öncelikle meşhur ünlüler ve mutlaka İngiliz kraliyet ailesi düğünleri ile hatırlanıyor. En başında da Grace Kelly modeli geliyor.


Prenses Kate Middleton gelinliği de yine ilgi çekenler arasında.


Tabi bizde genelde onların gelinliklerinden uyarlama yapma tercih ediliyor, eklemeler ve ufak değişikliklerle ortaya harika bir sonuç çıkıyor.




Dantelin doğrudan romantizmi çağrıştırması nedeniyle, bence en uygun mevsimi sonbahar düğünleri. Üstelik çoğunlukla uzun kollu dantel gelinlik modelleri tercih edildiği için, mevsime de hayli uygun oluyor.






Ama yok ben yaz düğünü yapıcam üstelik gelinliğim de alışılanın aksine kısa olacak diyenlere,kısa dantel gelinlik modelleri de mevcut. Boho, romantik tarzda düğün yapmak isteyenler bu model ile beklediğini yakalayabilir diye düşünüyorum.


Sadece romantik gelin olmak isteyenlere değil, çekici, seksi gelin olmak isteyenlere de hizmet ediyor dantel. Dilediğiniz formda kullanarak istediğiniz o seksi duruşa sahip olmanız da mümkün.


Gelinlik seçiminin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak, arayışta olanlar için bol bol görsel ekledim. Özellikle markaların gelinliklerini kullanmadım, gelin adayları zaten o markaların kataloglarını defalarca taramıştır, çok bilinmeyen, piyasada olmayan gelinlik modellerini kullanarak hayalinizdeki gelinlik modelinin dikim yaptırarak da elde edebilirsiniz.





Umarım gelin adaylarının rüya gibi bir düğün geçirmesini sağlayacak gelinliği bulmasını sağlamıştır bu görseller. Evli olan arkadaşlara da bol iç geçirmeli, geçmişe dönmeli bir tur oldu tabiki ;)

3 yorum:

  1. Çok şık modeller insanın evlenesi geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. kimilerinin de yeniden evlenesi geliyor,bakınız ben =D

    YanıtlaSil
  3. Vera Wang'a bayılıyorum özellikle gelinlik konusunda :)

    YanıtlaSil