9 Mart 2012 Cuma

pazar kahvaltısını nerede yapalım?

Yine bir Cuma geldi çattı,benim yine plan önerisi yapasım geldi. Cuma günleri kendim için hafta sonu ne yapsak düşüncesini aklımdan geçirirken direk sizlere de bir iki fikir aktarasım geliyor. Ve bu haftanın önerisi; "Pazar kahvaltısını nerede yapsak" sorusuna cevap bulmak :)
Gidilecek mekanlar konusunda sürekli mekanist'i takip eder,ordan öneri alır,gittiğim yerleri de oraya bildiririm,karşılıklı fikir alır veririz ;) Ha bir de arada çekilişi olur,ilk yılbaşı hediyemi onlardan aldım mesela bu sene :)
Sözü fazla uzatmadan,mekanistin de katkılarıyla,Avrupa Yakası ve Anadolu Yakasında en iyi kahvaltı mekanlarına ve o mekanla ilgili yorumlara ve benim önerilerime bir göz atalım.Mümkün oldukça;çok bilinenlerden ziyade,duyulmamış bilinmemiş olanları ve "kahvaltı ağırlıklı" mekanları tercih ettim ki yazının gerçekten faydası olsun ;)
AVRUPA YAKASI:
NAMLI GURME-KARAKÖY:"Kesinlikle ve kesinlikle şehrin en iyi kahvaltıcısı. Cumartesi veya Pazar günleri verilen açık büfe kahvaltısının üzerine yok. Kahvaltıdan sonra ne öğle ne de akşam yemeği yiyebiliyorsunuz aynı gün" demişler. 
Ben aynı yerde, Namport' ta bundan bir sene önce kahvaltı yapmıştım,evet çeşit çok fazla,ama yer bulmak cok zor olabiliyor,erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederim. Bir de en çok şikayet edilen konu benim de katıldığım üzere fiyatları,geçen seneki açık büfe ücreti 35,00 TL idi.Bu senekini siz hesap edin. (Rıhtım Cad. Kat Otopark Altı No:10(212) 293 68 80 websitesi )
CAFE HALİÇ-EMİNÖNÜ: Sabah 08. den itibaren servis başlıyor, mükemmel Haliç manzarasında ballı,kaymaklı,sucuklu pastırmalı taze ekmekli bol çeşitli kahvaltı servisi var,Börekleri, peynirli omletleri,ev yapımı reçelleri en sevilenler arasında.Akşama kadar öğle yemeği ve akşam yemeği şeklinde servis devam ediyor.Ancak kahvaltı ve akşam yemeği için rezervasyon yaptırılması gerekiyor. (Demirtaş Mah Ayrancı Sok No:9 Süleymaniye 0212 528 10 25-26 - Gsm: 0555 392 41 77 websitesi )
KALE CAFE-RUMELİHİSARI:Bal kaymağı,zeytinli kepekli ekmekleri,kızartılmış hellim peynirleri ile gayet güzel bir kahvaltı mekanı. Ancak burda manzara seyretmek gibi bir beklentiniz olmasın çünkü ufacık balkonunda iki masa var geri kalanlar içeride kahvaltı yapıyor. Servis kalitesi iyi,çalışanların hizmeti orta seviye,serpme kahvaltı fiyatları ise en son 01 Ocakta gittiğimizde 25,00 TL idi,tavada hellime ve bal kaymağa ekstra ücret vermeniz gerekiyor,ama burası lezzeti ile bence bu fiyatı hak ediyor.Bir de geç saatlere kadar kahvaltı yapılabiliyordu. Ama diğer mekanlar için söylediğim şey burası için de geçerli,tıklım tepiş oluyor,rezervasyon şart.(Yahya Kemal Cad. No:2 Rumelihisarı 0212 265 65 63 websitesi )
VAN KAHVALTI SOFRASI-AKSARAY:Sabah 7 den akşam 6 ya kadar kahvaltı hizmeti vermesi benim gibi geç saatte kalkan ve akşamları bile kahvaltı yapmayı seven insanlar için ideal bir şey olsa gerek :) Buranın kahvaltı içeriğini anlatmaya pek gerek yok sanırım,klasik Türk kahvaltısı,klasik yöresel kahvaltı malum :) bal kaymağı ve diğer malzemeleri söylenenlere göre uçakla günlük olarak Van' dan geliyormuş. otlu peyniri, murtuğası,limitsiz çayı da övülenlerinden ;) (Atatürk Bulvarı No:168/2 Aksaray (Büyükşehir Belediyesi arkası)0212 589 89 65 websitesi)
SAN MARCOS CAFE-BAKIRKÖY:Bakırköy' de bulunan bu mekan Bakırköy' ün karmaşasından uzak,sakin ve nezih diye tercih ediliyor.Elemanlarının güleryüzlü,servisinin hızlı olmasından duyulan memnuniyet,menülerinin doyurucu,kahvaltısının lezzetli olması ile artıyor. (Zeytinlik Mahallesi Yakut Sokak No:50/1 Bakırköy-İstanbul 0 212 660 80 20 websitesi)

                                                               ANADOLU YAKASI:
CAFE ZANZİBAR-CADDEBOSTAN:Mekanın bir yalıda olması en çok dikkat çeken özelliklerinden sanırım. Ekmeklerin fırından yeni çıkmış gibi sıcak sıcak servis edilmesi,kahvaltı tabağının yeterliliği ve manzararı en çok övülen özelliklerinden olmasına karşın,fiyatların yüksek olması en çok şikayet edilen konu olmuş,son belirtilen rakam 33,00 TL,bunu bilerek gidin ki sonra sen önerdin diye bana çatmayın :) Ayrıca sadece kahvaltı değil akşam yemekleri için de ideal olduğu belirtiliyor.(Cemil Topuzlu Cad. No.102/A Caddebostan/Göztepe (0216) 385 64 30 websitesi)
KİRPİ CAFE-KOŞUYOLU:Patlıcanlı menemeni ve omletleri pek övülüyor,tabakların doyurucu olduğu,servisin kaliteli,çalışanların ilgili olduğu belirtilmekle birlikte, fiyatlar o civardaki mekanların ortalaması ile aynı. (Mehmet Akvan Sokak 31 Koşuyolu 0216 339 09 05)
MARİA'NIN BAHÇESİ-MALTEPE:Kahvaltısının doyuruculuğu,lezzeti ve çeşidi konusunda övülmesinin yanı sıra, mekanın kendine has güzelliği,erik,armut ağaçları arasındaki bahçesi de herkesçe dile getirilen bir konu.Belirli bir saatten sonra bruncha mantı-tavuk ve et gibi lezzetler de eklenerek kahvaltı mı yapsak yemek mi yesek karışıklığını ortadan kaldırmışlar.Yalnız Anadolu yakasında sahil kesimindeki mekanlar için yapılan genel şikayet olan fiyatların yüksekliği burası için de bir kaç kişi tarafından dile getirilmiş.(Küçükyalı Sahil Yolu No:86 Maltepe 0216 519 98 19 websitesi)
HİDİV KASRI-BEYKOZ:Kahvaltıdan sonra yürüyüş yapma imkanı mevcut,mekanın kendine has tarihi güzelliği bile kahvaltı için burayı tercih etmek için bir sebep.Açık büfe kahvaltısında çeşitlerin bolluğu da tercih edilme sebeplerinden.(Çubuklu Korusu Çubuklu Yolu No:32Beykoz 0216 425 06 03)
PİTA-KUZGUNCUK:Küçük ve çok rağbet gören yer olması nedeniyle genelde yoğun bir mekan,fiyatlarının ortalama olması,çalışanların güleryüzlü olması da tercih edilmesini sağlıyor. Ayrıca kahvaltısının yanı sıra mekana adını veren PİTA larının da oldukça lezzetli olduğu,mutlaka denenmesi gerektiği belirtiliyor.(İcadiye Cad. PTT Karşısı Kuzguncuk-0216 532 32 15)


Şimdilik önerilerim bu kadar, belli aralıklarla farklı mekanlarla önerilere devam edeceğimden şüpheniz olmasın :) şimdiden iyi pazarlar,afiyet olsun ;)
ÖNEMLİ NOT: Yüksek fiyat ve lezzet kişilerin yorumuna göre değişen bir şey olup,yoğunluktaki yorumları aktardım,rezervasyon hepsi için gerekli olabilir,rezervasyon için aradığınızda rakamı da öğrenerek kendi UCUZ ve PAHALI kriterinizi belirleyebilirsiniz ;)

1 yorum:

  1. Ünlü şef Anthony Bourdain, No reservations programının İstanbul bölümünde Kale'de kahvaltı yapmıştı:)
    Aşağıdaki videonun 3. dakikasından itibaren Kale'yi görebilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=pz223HRovno

    YanıtlaSil