26 Şubat 2014 Çarşamba

Sağlığa Dost Ojeler-Hamilelikte Oje Kullanımı


Blogu takip eden arkadaşlarımdan gelen talepler üzerine hamilelere yönelik bir kaç konuda da sizlerle faydalı bilgileri paylaşmam gerektiğini fark ettim. Benim bu konularla ilgilenmiyor olmam kimsenin ilgilenmeyeceği anlamına gelmez değil mi? Sonuç olarak sağlığa zararsız ürünleri öğrenmek, yalnızca hamilelik döneminde olanlara değil hepimize yarayacak bilgiler.
Bu konudaki ilk yazımızı hamilelik döneminde oje sürülür mü; hangi ojeleri sürebilirsiniz şeklindeki konularda yazmaya karar verdim.
Bundan sonra tercih edeceğimiz ojelerde sağlıklı olanları tercih edebilmemiz için yerli ve yabancı siteleri bir hayli araştırdım,bir çok sitede ojelerin içeriğinde bulunan touluene, formaldehit maddelerinin sağlığa zararlı olduğu belirtiliyor. Nadiren denk geldiğim yerlerde ise bir de kısaltması DBP olan dibutyl pthalate adlı içeriğin sakıncalarından bahsediliyor. Zoya ise 5 zararlı içerik olduğunu, bunların formadehit, formaldehit reçinesi, toluen, DBP ve kamfor olduğunu söylüyor.

Bu durumda içeriğinde bu maddelerin bulunduğu ojelerden uzak durmakta sakınca var. Peki bu maddelerin olmadığı ojeler nelerdir diye bir bakacak olursak; bir kere bu konuda Türk markaları ne yazık ki çok geride. Olay yalnızca hamileler değil, bütün kadınların sağlığını olumsuz etkileyen bu maddelerin kullanımı hayli yoğun,henüz % 100 temizlenmiş bir marka yok. Ancak diğerlerine göre daha duru, daha sağlık dostu olan markalar da var tabi ki. 
Yerli ve yabancı olmak üzere; hamilelik döneminde ve aslında hayatın her anında kullanabileceğiniz sağlığa dost oje markaları; Essie, Opi ve Sally Hansen bu konuda en güvenilen üç marka olarak biliniyor. Bunun yanı sıra Barielle, Orly, Zoya, Avon ve China Glaze de bu listede yer alıyor. Rimmel, Pastel, Mavala da güvenilir olduklarını iddia ediyorlar ancak bazı sitelerde aksi yönde yorumlara denk geldiğim için, bu ihtimali de belirterek bilgi vermemin uygun olacağını düşündüm. Markaya güven, tanıdık tavsiyesi ve internetteki uzman yorumları doğrultusunda karar vermenizi öneririm.


Bu zararlı içeriklere sahip ojelerden illa sürülecekse; haftada maksimum bir kez sürülebileceği de yabancı sağlık sitelerinde belirtilmiş bir husus.

Son olarak bu dönemde oje sürülecekse dikkat edilmesi gereken belli püf noktalarından bahsedelim:

*Hangi marka olursa olsun,tercihen ilk üç aylık dönemde hiç oje sürülmemesi öneriliyor.
*Oje sürerken bulunduğunuz ortamda camları açık tutup ortamı sürekli havalandırın.
*Ojeyi doğrudan solumayın.
*Asetonsuz oje çıkarıcı kullanın.
*Aseton kullandıktan sonra mutlaka ellerinizi sabunla yıkayın.
*Sadece tek kat sürmeye alışın, iki ve üçüncü katları sürmeyin.
*Ojenin kurumasını beklerken ellerinizi yüzünüzden olabildiğince uzak tutun.
*Tırnaklarınızın dibine kadar sürmek yerine altta bir milim de olsa boşluk bırakın, ki bu yönteme alıştığınızda tırnaklarınızın daha güzel daha sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz.
Hamilelik döneminde kullanılabilecek ojelere dair ne bulduysam sizlerle paylaştım. Umarım herkes için faydalı bir yazı olmuştur. Hamilelik, sağlık gibi benzer konularda yazmamı istediğiniz başka konular varsa lütfen öneride bulunun, yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder