18 Ocak 2013 Cuma

hayal gücü geniş insanlara!


Haftanın en güzel gününden, Cuma gününden herkese merhabalar!
Hafta sonu neler yapılacağı,evde nasıl dinlenileceği, kısacası en çook hayalin kurulduğu bu günde, hayal gücü geniş insanların eserlerine bir göz atalım istedim. Kimlerden mi bahsediyorum?
Tabi ki de yaratıcı reklamcılardan. Reklamını hazırladıkları ürünlerin dikkat çekmesi için en etkileyici, en çılgın fikirleri sergiliyorlar. İşte sıra dışı reklam fikirlerinden, kısa ve net sloganlarla doğrudan tüketiciyi hedef alan gerilla reklam denen bu reklamlardan denk geldiğim bir kaç mükemmel örnek; iyi seyirler!
STARBUCKS


 Profesyonel fotoğraf makinası kullananlar, bazı çekimler için tripod olmazsa olmazdır. Canon un İMAGE STABİLİZER özelliğini anlatmak için bundan güzel reklam olamazdı!
CANON
 Bumerang bir prezervatif reklamı yayınlattı diye ortalık karıştı,bununla da beni afaroz etmezlerse iyi =P Şaka bir yana; ürünün amacına yönelik etkili bir reklam.


Çizim programları için, programın gerçekçiliğini anlatmak açısından güzel bir fikir.

 Yapıştırıcı reklamı:

 Vücuda esneklik kazandıran YOGA için oldukça zekice bir reklam :)

Artık bizler de reklamların bir parçası haline getirildik, bence hiç hoş değil :)


"Alkol kullanıp kendinizi kaybetmeyin" temalı, oldukça etkili bir reklam!

Suçluların aslında senin,benim gibi insanlar olduğunu belirten, düşündüren hayli gerçekçi bir reklam afişi!

Ve diş hekimlerince afiş olarak kullanılabilecek bir reklam! Böylesine mükemmel bir pizzayı yiyor, ama dişleri fırçalamadan yatıyorsanız slogandaki gibi akşam yemeğindeki nefesinizin sabah nefesi olmasına müsade ediyorsunuz demektir. 



Bir kitabın sonu; aynı zamanda bir SİGARA BIRAKTIRMA KAMPANYASI için kullanılabiliyormuş ;)

 PRISON BREAK dizisinin yeni sezon tanıtımı için süper bir hatırlatma :)


Ve son olarak; bütün bu reklamlar arasındaki en anlamlısı! Klasik FACEBOOK ikonunda ufak bir değişiklikle FACE A BOOK! yapılmış, DISCONNECT FOR A WHILE, READ A BOOK! Yani azıcık kalkın şu bilgisayarın başından da iki kitap okuyun diyor :)
Hadi şimdi biraz offline olalım ;)

4 yorum:

  1. gerçekten de çok yaratıcı reklamlarmış. iyi hafta sonları cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, insan bu tür reklamları incelemeye doyamıyor,şahsen ben öyleyim :) teşekkürler, sana da iyi tatiller ;)

      Sil
  2. Ben de reklamcılık okduğum için bu ve benzeri birçok bilboard reklamını incelemiştik. Aslında bu post bana birkaç fikir verdi yazılarım için :) Bu arada yoga reklamı çok güzel düşünülmüş. Ben de geçen yaz hareketli bir reklam vardı, otobüs durağında onu çok beğenmiştim. Kola reklamı, buzlu bir reklamdı.Yanına yaklaştığın an titriyordu, bırrrr diye ses çıkıyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah gerçekten bahsettiğin reklam da hayli güzelmiş :) klasik reklamlar artık tüketicinin ilgisini çekmiyor,böyle sıra dışı fikirler lazım cidden ;)

      Sil