11 Mart 2016 Cuma

Gelecek BUGÜN den başlar!



Farkında mısınız?
Son zamanlarda hepimiz biraz karamsar, ümitsiz, depresif, keyifsiz bir moda girdik.
Dünyada yaşanan olaylar hepimizi ister istemez bir karamsarlığa itmeye başladı.
Oturduğumuz yerden bol bol üzülüp, çok çok şikayet eder olduk.
Biz yalnızca bunları yaparken; bir yanda nükleer santraller, diğer yanda HES ler, öbür yanda envai çeşit çevre katliamları yaşanıyor, HAYAT olan tek gezegeni, DÜNYA mızı tüketiyoruz ve biz sadece seyretmekle, hayıflanmakla yetiniyoruz.


Peki pasif kalmayı bir kenara bırakıp, sadece bir gün, çok basit bir eylemle DÜNYA için bir fayda sağlayabileceğinizi söylesem?

Geleceğimizi bugünden inşa ederiz. Düşüncelerimiz, eylemlerimiz, cümlelerimiz çizer yolumuzu, DÜNYA nın kaderini.
Yine bir MART ayı geldi çattı.
Blogumu takip edenler bilir, her sene önemle earth hour uygulamasını duyurur, her birinizden katılmanızı rica ederim.

Bu sene de 19 Mart Cumartesi 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek ve 10. yılını kutlayacak olan Earth Hour aktivitesinin bu seneki tanıtım filmi ve kısaca bir özetini geçelim:

İlk defa 2007 yılında Avustralya’nın Sidney kentinde iklim değişikliğine dikkat çekmek için gerçekleştirilen ve 2 milyon kişinin bir saatliğine ışıklarını kapattığı Dünya Saati etkinliği, 10 yıl gibi kısa bir süre içinde 172 ülkeye yayıldı. WWF’in bu yıl 19 Mart’ta düzenleyeceği etkinliğe geçen sene 7 binden fazla kentte 2 milyardan fazla insan katıldı.
 
Tarihin en büyük kitlesel çevre hareketlerinden biri haline gelen Dünya Saati’ne bu yıl Türkiye’nin önemli tarihi mekânları ve anıtsal yapıları da destek veriyor. Türkiye’den şu ana kadar 38 valilik ve belediye ile 188 kurum toplamda 2 bine yakın binada ışıklarını kapatarak Dünya Saati’ne katılacağını açıkladı. Kampanyaya bireyler de evlerinde ışıkları kapatarak destek veriyor.  
 
Dünya Saati bu yıl Facebook’ta
Etkinliğe katılmak isteyen birey ve kurumların DÜNYA SAATİ adresine girerek katılımlarını onaylamaları, daha sonra da 19 Mart’ta ışıklarını bir saatliğine kapatmaları gerekiyor. Bu yıl ışık kapatma etkinliğini dijital ortama da taşıyan Dünya Saati, katılımcıları Facebook hesaplarından beş otomatik paylaşım yapmaya davet ediyor ve sosyal medyadaki güçlerini kullanmaya çağırıyor. Dünya Saati’ne destek verdiğini göstermek isteyen kurum ve bireyler Facebook sayfalarındaki profil fotoğraflarını DÜNYA SAATİ adresine kayıt yaptırdıktan sonra isterlerse değiştirebiliyor.
 
Tüm dünyada 10 binden fazla kentsel simge ve anıtsal yapının bir saatliğine karanlıkta kaldığı Dünya Saati’ne Türkiye bu yıl Truva Atı, Efes Antik Kenti, Peri Bacaları ve Selimiye Cami’nin ışıklarını kapatarak tarihi bir destek veriyor. Türkiye’de Boğaziçi Köprüsü, Sultanahmet Cami ve Aya Sofya Müzesi gibi Türkiye’yi simgeleyen 23 önemli yapı da yıllardır destek verdiği Dünya Saati’ne bu yıl da katılarak yine ışıklarını bir saatliğine kapatacak.


Bu sene; hayli aktif geçecek gibi görünüyor. Dilerseniz bireysel olarak veya kurduğunuz grupla, aydınlatması dikkatinizi çeken yapıları tespit edin, ilgili kişilerle görüşerek onları Dünya Saatine katılması için davet edin. WWF ile işbirliği yaparak, hem kendinizin hem de bir çok kurumun ve kişinin bu anlamlı etkinliğe katılımını sağlayabilirsiniz.




Türkiye nin bütün şehirleri, Dünya daki bir çok ülke katılım sağlıyor. Ünlüler ve büyük markalar kampanyaya destek veriyor. Sizler de sadece 1 saat ışıklarınızı kapatarak, enerji tasarrufuna dikkat çekebilirsiniz. Bırakın bir saat telefonu, televizyonu, kapatın ışığı, eşinizle, ailenizle, çocuklarınızla mum ışığında ister romantik, ister eğlenceli 1 saat geçirin. Son yıllarda teknoloji sebebiyle hayli zayıflayan aile-ilişki bağlarımızı güçlendirelim. Evde karanlıkta 1 saat oturamam diyorsanız; çıkın dışarı, Boğaz köprüsü, Galata Kulesi başta olmak üzere bütün önemli yapıların ışıklarını nasıl kararttığına tanık olun.

Dünya saatinin 10. yılı, benim ise bu sene ile birlikte 5. kez bu sosyal sorumluluk projesini duyuruşum oluyor.

Bence bu sene denemeye değer! Hadi; bütün Dünya ülkeleri ile birlikte, aynı anda DÜNYA için fark yaratın.
Hemen şimdi DÜNYA SAATİ sitesinden katılımınızı onaylayın ve 8 gün sonra gerçekleşecek bu harika etkinliğe dahil olun. Unutmayın, Gelecek BUGÜN den başlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder