15 Ocak 2014 Çarşamba

Ortak Dolap ile dolabınızdakileri paylaşın.

Dolabınızı açtığınızda üzerinize doğru daağğ gibi gelen bir kalabalık var, ama siz yine de "giyecek hiçbir şeyim yok" diyorsunuz değil mi? Özellikle biz kadınlar başta olmak üzere hepimizin sürekli bu cümleyi kurma sebebimiz zamanında alıp sonradan hevesimizin kaçtığı bir dolu kıyafet,ayakkabı,mont,aksesuarımızın olması. Ya da alınan-verilen kilolar ile içine girilemeyen,girilse de beğenilmeyen kıyafetlerle dolup taşıyor dolap,ama bir türlü elden çıkarmaya da kıyamıyoruz,ortaya anlamsız bir yığın çıkıyor. İşte bugün sizleri o anlamsız yığından çook anlamlı bir proje ile kurtarmaya karar verdim.

Projenin adı Ortak Dolap; kısa ve net bir şekilde amacı anlatan tanıtım videosunu izleyelim:



Tüketim çılgınlığına hepimizin kapıldığı günümüzde; doğadan aldığımızı bir şekilde mutlaka doğaya geri vermeliyiz diyor sitenin kurucusu Özlem Ünal. Bu düşünce her zaman uygulamamız gereken bir husus olmasına rağmen; ne yazık ki hiç birimiz tüketim hastalığının pençesinden kurtulamıyor, gerekli gereksiz, faydalı faydasız bir çok ürün alıyoruz. Olan hem bütçemize oluyor, hem de o ürünlerin üretiminde harcanan enerjiye, kesilen ağaçlara,kirlenen doğaya oluyor... Daha önce alternatif hediye önerileri , atık değerlendirme , doğaya dost düğün-kutlama fikirleri yazıları ile mümkün olduğunca çevreye olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye dair paylaşımlarda bulundum. Bu proje de bu yönüyle beni hayli etkileyince anında balıklama daldım.

Uzun süredir giymediğiniz kıyafet,aksesuar,ayakkabı,mont her türlü kıyafetinizi Ortak Dolap sistemine yükleyerek; hem kendi dolabınızı rahatlatabilir, hem başkalarının uygun fiyata alışveriş yapmasını sağlayabilir hem de doğaya katkıda bulunabilirsiniz. Ürünün satışından elde edilen bütün kazancın dilerseniz doğaya bağışlanmasını sağlayabilir, dilerseniz de size ödenmesini isteyebilirsiniz. Ödeme size yapılsa dahi, bu mükemmel proje sizin adınıza TEMA Vakfı ile ortaklaşa ağaç dikimi yapıyor, adınıza düzenlenmiş sertifikanızı mail adresinize gönderiyor. Bugün Çanakkale Gelibolu-Demirtepe Hatıra ormanında fidanımın dikildiğine dair mailim ve sertifikam geldiğinde sizleri de bu güzel projeden haberdar etmek istedim.

Ayrıca sitedeki ürünlere göz atabilir, çok uygun fiyatlara, temiz ve sağlam ürünlerden satın alabilirsiniz. Projenin en güzel yanı bence satış aşamasına gelmeden önce ürünlerin firma tarafından kuru temizleme, yıkama, ütüleme vb. işlemlerle sıfır gibi kullanıma hazır hale getirilmesi.Projenin detaylarına Ortak Dolap web sitesi nden, facebook sayfası ndan ve twitter hesabı ndan ulaşabilirsiniz. Hadi ne duruyorsunuz, hemen dolabınızın başına geçip seçme-eleme işlemlerine başlayın ;)

7 yorum:

  1. Bunu paylaşabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog postumu diyorsanız tabi ki adres belirterek paylaşabilir ya da facebook twitter duyurularımı rt edebilirsiniz. daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamış olursunuz teşekkürler ;)

      Sil
  2. daha sabah haberlerde kadınların 239 bin tl harcadığı yazıyordu bır ööömürde serevet hala kıyafetım yok dıyoruz ıste kadınlar..

    YanıtlaSil
  3. inanmıyorum çok ciddi bir meblağ,resmen ev parası o_O bu yüzden öncelikle tüketirken dikkatli olmak,hadi o zaman olamıyorsak da bu tarz projeleri kullanmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende dinlemiştim o haberi :)) facebook daki postunuzu paylaştım bende :))

      Sil
  4. Süper bir projeymiş bu. Dolabımı rahatlatma kararı almışken hazır ben de katılmalıyım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Bence gardolaptan.com daha güzel

    YanıtlaSil