9 Ocak 2014 Perşembe

Mutfak için öneriler


Kadınlar evdeyken çok zamanı acaba nerede geçiriyor? Pek tabi ki mutfakta! O zaman gelin bu postta bolca zaman geçirdiğimiz mutfak için bir takım önerileri inceleyelim. Mutfakta düzen sağlayacak, estetik görüntü sağlayacak, yerden, zamandan tasarruf etmenize yarayacak dekorasyon önerilerini incelemekte ve uygulamakta yarar var. Belki o zaman işler daha kolay, zevkli gelir, daha çabuk biter ne dersiniz ;)



 Mutfak duvarlarından birini kara tahta haline getirip, alışveriş listesini veya aklınızdaki pek güzel yemek tarifini ya da en olmadı sizi motive eden sözleri buraya yazmak baya hoş bir fikir ;)

 Eskiden tarif defterleri vardı şimdi ise yerini akıllı telefonlar tabletler aldı. Tarifleri uygularken kolaylıkla ekrandan takip edebilmek için bu zıpçık tan yapmak lazım :)

 Kıyafet askılarının yeri kıyafet dolaplarıdır diyenler yanılıyor. Her türlü eşya her yerde işe yarayabilir, yeter ki değerlendirmesini bilelim ;)

 Ufak bir kiler alanınız varsa, bir gününüzü ayırarak böyle düzenli,intizamlı raflar oluşturabilirsiniz. İnsanın bunları görünce yemek yapası gelir yahu!

 En nefret edilen,yerleştirmesi,şekil vermesi en zor olan şeyler sanırım bu tencere kapakları. Böylesine ufak ve pratik bir öneri ile dolaplardaki yığılmanın, bir şey alayım derken hepsini devirmenin önüne geçebiliriz.



 Böyle bir lavabo-tezgah nasıl yapılır, yaptırılır bilmem ama yerden ve temizlikten sağlam tasarruf sağlayacağı kesin! yolunu bulan olursa bana da çıtlatsın mutlaka ;)


Biten çayların o cici teneke kutularını atmaya kıyamıyorum bir türlü. Evde amaçsızca birikiyordu ama artık bu post sayesinde bir amaçları olacak.

 Sağdan soldan bir palet temin edin ve bunu mutlaka yapın millet! Baksanıza ne kadar çok işe yarıyor,ne kadar çok eşyayı bir yere toplamış!

 Eskiyen, takımı bozulan çatalları atmak yerine kapak tutacağı, hatta minik el havlusu askısı bile yapabilirsiniz.

 Geri dönüşüme hepimiz gereken önemi veriyoruz, atıkları değerlendiriyoruz değil mi? Duyamaadıım daha yüksek sesle lütfeenn! =) Bakınız böylesine cici bir çözümle sağda solda atık poşetleri, kutuları olmadan, çirkin bir görüntü oluşmadan çevreye karşı sorumluluğumuzu yerine getirebiliriz ;)

Eeeee o kadar mutfak demişken; yemek yaparken de işinizi görecek son bir öneri ile bitirelim postu. Bu da aldığınız soğanı hiç bitmeden kullanmanız,evde soğan yetiştirebilmeniz için mükemmel bir öneri.Soğanların dibini atmayın,suya koyun,ucundan uzadıkça kullanabileceksiniz ;)

1 yorum:

  1. Blogunu çok sevdim bizimkız,harika öneriler toparlamışsın.Sağol.

    YanıtlaSil