30 Kasım 2013 Cumartesi

Kısa Saç Modelleri


Aklıma takıldı; girişimci bir kuaför tarafından öne doğru uzayan saç modeli icat edilmeden önce biz kadınlar naapıyomuşuz diye... Bu akıma kendim de dahil olduğum için rahat rahat verip veriştirebilirim, saç boyu rengi tarzı ne olursa olsun bu ara herkesin saçlar önlerde uzun arkalarda daha kısa. Bu kısır döngüden kurtulmak, birbirimizi farklı kılmak adına bir post yapiyim bari dedim ve kısa saç modelleri araştırmaya başladım. Hakkaten de öne doğru uzayan saçtan önce yokmuşuz sanırım biz,görsel bulmakta bir hayli zorlandım çünkü :)


 Kısa saç denince akla eskiden hep civciv sarısı renkler geliyordu. Şimdi renkler bir hayli çeşitlendiyse de; göz alışkanlığımdan mıdır nedir, bu rengi bu model saça hala çok yakıştırıyorum.Bu renk ile bu saç modeli; "Sarı saç yaşlı gösterir" kanısının aksine, insanı gençleştiriyor.





 Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen karamel renkler; kısa saçlarla da tercih ediliyor, sonuçlar ise görüldüğü üzere gayet tatlı duruyor. Bu renkler kişinin yüz hatlarını ve ifadesini olduğundan çok daha yumuşak gösterdiği için sıklıkla tercih ediliyor.





 Kısa saç modeli kullanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli şey yüz hatlarının istedikleri modele uygun olması. Kısacık saç modelleri genelde karakteristik,köşeli yüz hatları olanlarda daha şık duruyor. Hele ki belirgin elmacık kemikleriniz veya iri dikkat çeken gözleriniz varsa tadından yenmiyor. Amaa yuvarlak toparlak bir yüzünüz varsa size daha çok uyan modelleri tercih edip mini minnak modellerden uzak durmanızı öneririm.





İki güzel Hollywood yıldızı; Carey Mulligan ve Keira Knightley, karakteristik yüz hatları ile kısa saçı en güzel şekilde taşıyan ünlülerden.

 Rihanna nın öncülüğünü yaptığı; yarısı uzun yarısı kısa bu model son zamanda baya denk geldiğim modellerden. En iyi saç; yüzünüze, ten renginize ve en önemlisi de tarzınıza, kişilik yapınıza uyan saçtır. Boyatırken ve kestirirken, yeni bir model yaptıracağınız zaman acaba benim tarzıma bu model uyuyor mu diye bir düşünün derim. Hanım hanımcık ablalar çılgın modellerle dolandığında pek bir albenisi olmuyor da. Ben de kendimi bildim bileli öyle aman aman çılgın bir kişiliğim olmadı,bu yüzden çok istememe rağmen saçlarımı maviye boyatmaya cesaret edemiyorum. 




Rihanna olmasaymış insanlar nerden kısa saç modeli bulacakmış hayli merak ettim doğrusu. Kadın kıvırcık, düz, dalgalı her yolunu,her boyunu denemiş,maşallah hepsini de pek yakıştırmış.





 Miley Cyrus tarzı saç modeli de son zamanlarda fazlasıyla tercih edilenlerden.

 Kıvırcık saçlıların işi de pek zor. O deli hacimli saçlara hükmetmek, şekle şemale sokmak insanı deli eder. İyi bir kuaför bularak, katlı kesimle saçlarınızı kısa kestirebilir, böyle cici, sevimli ve şık bir modele kavuşabilirsiniz.

Son olarak kısa saç kestirmek için geldik en büyük tereddüt uzatırken çok şekilsiz oluyor konusudur. Yazıyı burada noktalarken, o şekilsizliğin de çözümü olduğunu gösteren bir görselle başbaşka bırakıyorum sizi ;)

4 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş canım benım gbı kararsızlar ıcn harıka:)senın saç modelın nasıl pekı sende denedınmı kısacık kesımlerı canım deneyımerını sölermısn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok kısa modelleri denemedim,yüz hatlarımın yeterince karakteristik olmaması nedeniyle :) bende de dediğim gibi klasik önlere doğru uzayan saç modelinden var,önler omuzlara değiyor arkalar bir hayli küt ve kısa ;)

      Sil
  2. Siteniz çok güzel olmuş buda benim bayan {$anchot} sitem ile kadınlar muhteşem görünmeye hazırmısınız.

    YanıtlaSil
  3. Siteniz çok güzel olmuş buda benim bayan hair colors, Hair care, haircut sitem ile kadınlar muhteşem görünmeye hazırmısınız.

    YanıtlaSil