23 Eylül 2013 Pazartesi

Yeni Keşif: Wickerist oda kokusu


Fırsat buldukça semt pazarlarını gezmeyi çok severim. Güzel, sıradışı şeyleri uygun fiyatlara almak en büyük zevki ne de olsa kadınların :) Geçtiğimiz hafta Salı günü Kadıköy' deki Hasanpaşa pazarına uğradım ve daha pazara girer girmez bu ürünlerin olduğu stand ilgimi çekti.

Standın başındaki Öznur Hanım ile tanışmanın ardından hemen koyu bir sohbet başladı,o kadar sıcakkanlı sevecen bir hanım ki satış amacından ziyade yardımcı olabilme amacıyla yaklaştığını hissediyorsunuz. Firma aile şirketiymiş ve bütün semt pazarlarını dolaşıyorlarmış. Kokulara gelince; wickerist adlı çubuklu oda kokusu; Paçuli, Lilyum, Sedir Ağacı, Lavanta,Yasemin, Leylak, Lotus, Beyaz Gül, Yeşil Çay, Hanımeli, Pudra, Hanımeli, Müge, Bergamot, Melisa, Zencefil, Deniz Ferahlığı, Portakal-Tarçın, Ylang-Ylang, Sandal Ağacı, Vanilya, Narenciye, Fresh Esinti çeşitleri var. Paçuli ve Sandal Ağacı kokuları en yoğun olanlar,bu kokuların etki alanı 50 m2 yi buluyormuş. Diğerleri ise 30 m2 lik alanda 3 ay boyunca verimli olarak kullanılabiliyor.


Web sitesindeki tanıma göz atacak olursak: "Rattan kamışlar ve parfüm şişeye konur. Rattan parfümü emerek kokuyu ortama yayar. Kuruyan rattan kamışları ters çevirerek kokunun daha iyi yayılmasını sağlayabilirsiniz.Rattan kamışları sık çevirmeyiniz.Sadece iyice kuruyunca çevirmenizi öneririz.Sık çevirmeler kokunun yayılmasını engelleyebilir ve beklenenden erken bitmesine neden olabilir. Çubuklu oda kokusunu sehpa üzerinde kullanmak kokunu ortamda daha iyi yayılmasını ve daha uzun süre kullanılmasını sağlar. " 

Öznur Hanım hayli ilgili sabırlı olduğundan onun güzel anlatımı eşliğinde tek tek bütün kokuları kokladım, hepsi birbirinden güzel, insan hangisini alacağına karar veremiyor. Sonunda Lilyum ve Beyaz Gül kokusunu almaya karar verdim. Bir adet set ve haricen tek koku aldım. Setin içeriğinde; bir adet koku, şişesi, şişesinin sizin seçeceğiniz sevimli aksesuarı, 6 adet koku çubuğu ve bir adet de şekilli tanışma çubuğu bulunuyor :) Eve gelir gelmez seti açtım ve önce Beyaz Gül kokusunu kullanmaya başladım. Bu yüzden Beyaz Gül kokusunun açılmadan önce fotoğraflanmış hali yok elimde :) 


Beyaz Gül kokusunu evimin girişine,antreye koydum ve ilk günden kendini hissettirmeye başladı. Hayli fresh, insanın içini açan bir kokusu var. Siz de benim gibi esinti olan kokunun bütün eve yayılabileceği giriş alanına koyabilir, kokudan tam verim alabilirsiniz. Şimdilik 2 koku aldım ama aklımda daha niceleri kaldı. Bir sonraki ziyaretime kesinlikle Pudra ve Zencefil kokusunu almak istiyorum. Pudra genelde yatak odalarında veya banyolarda kullanılan bir kokuymuş. Zencefil ise adının yarattığı intibadan çok daha farklı bir kokuya sahip, hafif sabunumsu biraz da çiçek kokuları var. Pazara gidene kadar bekleyemezsem Öznur Hanım' danadresime göndermelerini rica edeceğim :)


Ürünler set halinde yada sadece koku olarak satılıyor. Dilerseniz web sitesinden online alışveriş yapabilir ya da sizin semtinizdeki pazara geliyorsa ordan alabilirsiniz. Ha tabi bir de Ortaköy' de dükkanları var, gidip bütün kokuları test edebilir, öyle satın alabilirsiniz. Böylece Öznur Hanımla da tanışmış olursunuz ;)

4 yorum:

  1. Hemen siteye göz atmaya gidiyorum bende merak ettım kadıköyede yakınım hemde :) sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka uğra,ben de yarın uğramayı düşünüyorum,hem test etme imkanın oluyor hem de fiyatlar web sitesinden daha uygun pazarda ;)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. kesinlikle; evde dekoratif bir obje gibi duruyor çok sevimli :)

      Sil