18 Mart 2013 Pazartesi

A dan Z ye bakım ürünlerim!

Uzun süredir yayınlamayı planladığım bu yazıyı yazmak bugüne kısmet oldu. Saç, cilt, yüz ve el bakımı olarak gruplara ayırdım. Bunlar yine tamamı değil tabi ki ama demirbaş niteliğinde kesintisiz kullandığım ürünleri yazmak daha uygun olacaktı, yoksa diğer ürünlere de dalarsak ne bu post biter ne de siz sonuna kadar okuyabilirdiniz. Görelim bakalım bu ürünler nelermiş,neden tercih edilmiş!

SOLDAN SAĞA:
1-Pantene Doğal Sentez Serisi Güçlendirici Şampuan: Saçlarım sık sık boyandığı için yeterince yıpranıyor,belki de bu yüzden kolay kolay fön çektirmem, bir de ısıl işlemlerle zarar görmesin diye. Şampuanımı da bakım yapan,onaran serilerden seçiyorum.Belli aralıklarla şampuanlarımı değiştiririm ama bu son aldığım Pantene i daha uzuun süre kullanıcam gibi görünüyor. Hem saçlarda yumuşak bir his bırakıyor,hem kokusu insana temizlik hissini yaşatıyor,hem de doğal sentez serisinin özelliği gereği açıkça hissedilen bir parlaklık ve güç kazandırıyor.
2-Dove Besleyici Saç Bakım Kremi: İçeriğindeki zengin yağlarla saça yoğun bakım yapan ve saçı besleyen bu saç kremini saçım uzunken her yıkamada kullanıyordum. Şimdi kısa olduğu için,malum kremin diplere değmesi dökülmeye sebep oluyor o yüzden 2 yıkamada bir kullanıyorum. Eh ne de olsa saçlarımı açma sıkıntım da kalmadı tabi ;) Uzun saçların kolayca açılmasını sağlıyor.Kokusuna, verdiği yumuşaklık hissine hasta oldum!!!!
3-Avon Advance Techniques Fas Argan Yağı İçeren Durulanmayan Saç Serumu: Hafif bir kurulama işleminden sonra sürdüğüm bu yağ; saçlarıma ışıltı vermenin yanı sıra bakım yapıyor, yumuşatıyor, güçlendiriyor. Fazla sürülmediği takdirde saçlarda yağlı bir his bırakmıyor. Ben uzun saçlarıma iki sıkımlık yağı yetirebiliyordum. Şimdi kısa saçıma bir sıkım yetiyor da artıyor bile. Bu şişeyi alalı kaç ay oldu hala bu kadar eksildi, ne kadar ekonomik ve kullanışlı olduğunu artık siz düşünün. Son zamanlarda Argan Yağı nın bir mucize gibi elden ele dolanması malum zaten. Bu furya bitip de kötülenene kadar devam :P

SOLDAN SAĞA:
1-Jonhsons Baby Bedtime Yağ: Duş sonrası kullanılan, cilde yoğun yumuşaklık kazandıran mükemmel bir yağ. Her şeyden de ötesi; malum duş jellerinde, vücut losyonlarında türlü kanserojen ürünler kullanılıyor. Ama ben her nedense bebek ürünlerinin diğerlerinden daha masum olduğuna inanıyorum. Kazık kadar insanlara kıyıyorlar ama belki bebek ürünlerinde daha hassastırlar diye :))) Hatta bu inanışım doğrultusunda kullandığım ürün çeşitlerini arttırmayı dahi düşünüyorum =)
2-Avon Skin So Soft serisinden Signature Silk Ultra Nemlendirici Vücut Losyonu: Avon un bu serisinin bütün çeşitlerini farklı dönemlerde denedim. İçinde gümüş parıltıları barındıran da vardı altın simleri de :) Yoğun nemlendirme ve yumuşaklık vaat eden bu pembe seriye takıldım. Kokusu hafif ve gayet güzel, ciltte yapışkanlık hissi bırakmıyor, kolay emiliyor. Nemlendirme kabiliyeti de hayli yüksek!
SOLDAN SAĞA:
1-Seba Med Yaşlanmaya karşı Q10 Göz altı kremi: Göz altlarım aşırı hassas, daha doğrusu yüzüm aşırı hassas hale geldi. Öyle her kremi kullanamamayı geçtim, yeri geliyor en sağlam markaların ürünleri bile yanma, kızarıklık, kaşıntı yapıyor. Göz altı morluklarım olması ve yavaştan ince çizgilerin belirmesi nedeniyle kullanmak şart diye ne zamandır sürekli krem arayışım vardı, sonunda Seba medle kurtuldum. Seba Med sivilce problemi yaşadığım dönemden bildiğim,güvendiğim bir marka. Zira kullanınca güvenmekte haklı olduğumu bir kere daha gördüm. Ne bir kızarıklık,ne bir hassasiyet,yanma... Hiçbir şikayetim olmadı,27 gün kesintisiz kullanım sonrasında gözle görülür etki oluyor yazıyor. Ya ben dikkat edemedim,ya da olmadı. Zaten oldum olası inanmam öyle bir hafta on günde süper sonuç vaatlerine =D benim "hassas cildimi nemlendirme, ışıltı verme" beklentimi karşıladı,o bana yetti.
2-Diadermine Hydratant Protecteur Nemlendirici Gündüz Kremi: Bu görselleri çektiğimde son demlerini kullandığım krem, siz bu yazıyı okurken çoktan bitmiş oldu :) İyi de oldu, Diadermine den memnun kaldım ki devam ürünlerini aldım. Bu kremin kutusunu attığım için vaat ettikleri nelerdi hatırlayamıyorum,işin ilginci sitesinde de bu ürüne dair bilgilendirme bulamadım. Ama bendeki sonuçlarını belirtecek olursam; aşırı hassas olan cildimde hiçbir kızarıklık,yanma vs. soruna sebep olmadan etkili nemlendirme sağladı. Hafif bir parfümü var rahatsız etmeyen.
3-Diadermine High Tolerance Makyaj Temizleyici Jel: Son zamanlarda paraben, parfüm ve silikona karşı açılan savaş sonucunda markalar da bu katkı maddelerinden arınmaya başladı yavaş yavaş. Hassas ciltlerde daha büyük sorunlara sebep olan bu maddelerin bulunmadığı bu temizleme jeli hayli işimi gördü. Göz makyajı temizlerken gözü kazırcasına silme, ona rağmen makyajın silinmemesi ve gözlerin kızarması yaşanan en büyük problemlerdendir. Bu temizleme jelinin en güzel yanı; kullandıktan sonra su ile durulama gerektiriyor olması. Her ne kadar adı temizleme jeli olsa da onun dahi cildimde kalmasını istemediğimden, yüzümü yıkamayınca tam olarak temizlenmiş hissedemiyorum. Ama bu jel sayesinde önce pamukla hiç bastırmaya gerek kalmadan yüz ve göz makyajımı temizliyorum, ardından bir-iki kez yüzümü duruluyorum. Mükemmel ferah bir yapısı var. Sıfır koku, sıfır hassasiyet.
4-Diadermine High Tolerance Ultra Nemlendirici Gündüz Kremi: High Tolerance serisinin temizleme jelinden ve genel olarak Diadermine den o kadar memnun kaldım ki, daha 2 nolu gündüz kremim bitmeden hemen bu serinin gündüz kremini de aldım.Bir haftadır kullanıyorum. Nemlendirmesi hayli yeterli,gün içinde kuruma olmuyor. Koku yok,cildimde kaşıntı kızarıklık yanma yapmadı. Bundan sonra uzun süre bu kreme abone olurum gibi görünüyor.
SOLDAN SAĞA:
1-Vaseline Healty Hands+Strong Nails: Bir Migros indiriminden kokusuna hayran kalarak aldığım bu nemlendirici kremi gün içinde kullanıyorum. Elleri mükemmel nemlendirdiği bir gerçek ama tırnaklarıma pek bir etkisi oldu mu bilemedim. Kokusu ve nemlendirme, yumuşatma özelliği bana yetti,uzun süre kullanabileceğim kremlerden biri oldu.
2-Avon Royal Jelly Ballı El Kremi: Adından da anlaşılacağı gibi, bal içeriğine sahip bu kremin yapısı da aynı bal gibi hafif yapışkan. Bu nedenle akşamları yatarken bu kremi sürmeyi tercih ediyorum. Böylece kremin yapısı rahatsız etmediği gibi gece de nemlendirme faaliyeti devam ediyor.
Hayli uzun bir yazı oldu ama arşivlik bir post olduğunu düşünüyorum. Yayınlaması benden,tavsiyeleri uygulamak veya daha iyisi varsa onları önermek de sizden ;)

4 yorum:

  1. güzel bir post olmuş cnm. ben şampuanda head&shoulders kullanıyorum çünkü inanılmaz kuru cilt ve saç yapım var. iyi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerdeyse bütün şampuanları denedim bi head&shoulders kalmıştır heralde, bir ara onu da denemek lazım =DD

      Sil
  2. Bende hassas bir cilde sahibim diaderminenin bu high toleranceını denemek istiyorum fakat yapısı çok mu yoğun benm cilt tipim karma ama yazın yağlıya dönük bir karma oluyor sence tercih etmelimiyim.yazıda gerçekten çok faydalı olmuş blogunuda çok beyendim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de kısa süre öncesine kadar karma bi cildim vardı;sivilce ilaçları kullanırken bayaa bi kuruttum ama tabi hala T bölgesi diğer bölgelere göre daha yağlı.ama bence hassas ciltlere her açıdan iyi gelir diye düşünüyorum,çünkü ağır bir yapısı yok,ciltte kolayca emiliyor,zaten hayli ekonomik,denemenden zarar gelmez sanırım ;) beğenmene de ayrıca sevindimm :)))

      Sil