5 Temmuz 2012 Perşembe

dekorasyonun en önemli parçası!

mükemmel mobilyalar aldınız, eviniz gayet güzel görünecek diye düşünüyorsunuz ama bir dakika! evinizle ve mobilyalarınızla uyumlu olması gereken, bir evi güzelleştiren veya kötü gösteren en önemli unsuru unutmadınız mı? tabi ki tül ve perdeler! bizzat gezdim gördüm, bir evi vezir de rezil de eden perdeler oluyor. Malum çeşitleri, desenleri ve asma modelleri bir hayli fazla, bu nedenle karar verirken bir hayli zorlanıyor insan. Tabi ki mobilyalarınızla uyumuna da dikkat etmeniz gerekir. Gelin dekorasyon bölümünde bu kez perde ve tüllere bir göz atalım ;)
İlk olarak salonlar ve oturma odaları için modellerimizi, renklerimizi bir görelim ;)

 
 Bu sene giyim kuşamda pastel tonlar hayli modaydı malum. Aynı şekilde perdeler ve tüllerde de bu tonların kullanılabileceğini, eve oldukça modern bir görünüm veriyor.
 Klasikten şaşmam diyenler için bu model yeterince sade ve kullanışlı olur sanırım. Gerçi bu görselde gözüme batan şey de yok değil, neden o tül kırık beyaz değil de çiğ beyaz tercih edilmiş anlayamadım doğrusu :)
 Somon rengi gibi sıcak turuncu tonları; güneşin az girdiği evlerde kullanmak en doğru seçim olacak, böylece güneşin o sıcak tonlarını her daim evinizde hissedeceksiniz. Ama tabi ki eviniz az güneş alıyorsa, minimum perde kullanmalı, ışıktan faydalanabilmek için koyu tonlu perdelerden, ağır fonlardan uzak durmalısınız.
 Bu şekilde koyu ve ağır tonları kullanmak büyük cesaret ister, eğer dekorasyon konusunda belli bir birikiminiz yoksa, eşya-mobilya uyumu konusundaki yeteneğinizden çok emin değilseniz böyle iddialı rengi ve modeli olan perde işine hiç girmeyin derim, şahsen ben cesaret edemedim :)
 Son zamanlarda en çok tercih edilen modellerden, alt fona hafiften renk verme, yanlarda bağ kullanılmak suretiyle renkli fonlar, bence gayet canlı, modern bir görünümü var,tabi bu tonda bir yeşil rengi tercih etmezdim o ayrı.
 Benim incelemekten en zevk aldığım perde, mutfak perdeleri :) model,renk açısından en cesur olabileceğiniz yer mutfak çünkü, bu görsellerdeki örnekler yeterli oluyor sanırım ne demek istediğime :)
Mutfak bile olsa sade takılanlar yok mu? Tabi ki var,onlara da bu tür modeller var;
 Ben perdelerde mutlaka koyu tonlar kullanmalıyım diyorsanız, Yatak Odaları bu tercih için en ideal oda. Gece ışıktan rahatsız olmamak,deliksiz bir uyku uyumak adına koyu renkler dezavantajdan avantaja dönüştürülecektir ;)


Renk ve desene az çok karar verilebiliyor ama sanırım en zoru şu ilginç ve birbirinden farklı toplama modelleri :) Stor perdesi, tiyatro perdesi gibi olanları, kılavuz denen ilginç modelleri vs vs vs :) Siz ne diyorsunuz; hangilerini alır hangisine dönüp bakmazdınız ;)

7 yorum:

  1. bende bu aralar perdelerimi değiştirmek istiyorum bu post da tam üstüne geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam denk gelmiş desene ;) bana gösteren olmadı sen bence burdaki modellerden beğenip seçenekleri belirleyebilirsin :))

      Sil
  2. ohhh mıs gıbı gorseller...ev kuranlara harıka fıkır:) bu rada bende bloguma beklerım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ev kuranlara yardımcı olmak adına hazırlanmış bir post, umarım cidden faydası olur ;)

      Sil
  3. Bloğunuza bayılıyorum :) Ben de seni bloğuma beklerim, sevgiler..

    nymphatthelake.blogspot.com

    YanıtlaSil