26 Nisan 2012 Perşembe

saçlarınızla ilgilenme zamanı geldi!

Kızlar, uzun süren kıştan sonra bir anda bahara geçtik,ani hava değişimlerinden en az ruh halimiz kadar etkilenen bir başkası varsa o da saçlarımızdır. İlgisiz, bakımsız kalan saçların kendine gelmesi,canlanması için türlü türlü bilgilerle karşınızdayım :)

Ben size şu krem süper,sadece bilmem kaç yüz TL, şu serum dehşet sadece bilmem kaç TL diye tavsiyede bulunmayacağım. Bunun yerine, bütçenizi sarsmadan, doğal, hiçbir katkı maddesi içermeyen ve kolaylıkla evde yapabileceğiniz bakım maskeleri,saç bakımı önerileri vereceğim. Kuruyan, yıpranan, yağlı saçlara yönelik saç bakım maskeleri ve daha neler. Mutlaka biri sizin de işinizi görecektir ;)

Aktardan çok cüzi rakamlara alabileceğiniz malzemelerle evde yapabileceğiniz türlü saç bakım maskelerinden, sorununuza yönelik olanı bulmanız yeterli ;)

GENEL SAÇ BAKIMI YAPMAK İÇİN:
Eşit miktarda ki susam yağı, ceviz yağı ve çörek otu karışımına birer kapsül E-B vitamini kırın, sonra da bir kapak 
çamterebentin ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve saçınızı streç filmle sararak iki saat bekleyin. Sürenin sonunda da saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN : 
Bir tutam biberiye ve bir tutam kekiği 250 gram kaynar suda çay gibi demleyip, süzün. 
Sıvıyı temiz saç diplerine sürün.

KURU SAÇLAR İÇİN:
1 çorba kaşığı balı yarım fincan dolusu süt kremasının içine katarak karıştırın ve bu karışımla kafa derinize masaj yapın. 15 dk bekledikten sonra yumuşak formüllü bir şampuanla yıkayın.
1 muzu, 1 yumurtayı, 1/4 fincan balı, 3 çorba kaşığı sütü ve 5 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Masaj yaparak kafa derinize yedirin ve 15 dk bekleyin. Ardından yumuşak bir şampuanla yıkayın.
Çinko ve yağlı asitler (balkabağı çekirdeği, fındık, bitkisel yağlar) kuru saçlar için iyidir. Bu yüzden mümkün olduğunca çinko içeren besinler tüketin.

KURU ve CANSIZ SAÇLAR İÇİN:
2 Adet portakalın suyunu sıkın ve bir kapta 2 adet yumurta, yarım muz ile birlikte karıştırın. Karışımı elde ettikten sonra saçlarınıza parmaklarınız yardımı ile veya bir tarak yardımı ile iyice yedirin. Saç Köklerine uygulamanız burada önemlidir. Saçlarınıza uyguladıktan sonra naylon streç ile saçınızı sarın ve yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Bu işlemden sonra saçlarınızın yumuşak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN : 
1 Su bardağı zeytinyağı, 1 tutam dere otu, 1 sap tarçın çubuğu ve biberiye yağını benmari usulü 5 dakika kaynatın. 15 dk. demlendikten sonra karışımı süzüp içerisine 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırın. Karışımı saçınıza sürüp 2 saat bekletin.

Defne yağı, badem yağı ve avokado yağını eşit miktarda karıştırıp, saçınıza sürün. 2 saat beklettikten sonra uygun şampuanla yıkayın.

İNCE TELLİ ve DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN:
Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere; Hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve kuru mayayı karıştırın. Saçlarınızın parlaması için bu karışıma elma sirkesi de ekleyin. Saçlarınızı streçle sarıp 2 saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kere bu işlemi tekrarlayın.
KIVIRCIK SAÇLAR İÇİN:
1 çorba kaşığı balı 1 lt suya karıştırın ve bu karışımı her şampuanlamadan sonra durulama suyu olarak kullanın.

GÜÇLÜ SAÇ DİPLERİ İÇİN:
BUĞDAY çimini ezip, suyunu çıkarın. Bu suya zeytinyağı ekleyip, saç diplerinize sürün. Böylece saçınızın kuvvetli çıkmasını sağlamış olursunuz. 

Eşit orandan servi, biberiye, ardıç, zeytinyağını (saçta boya varsa bir yumurta sarısı da) ekleyin. Karışımı saçınıza sürün. 

Saçınız dökülüyorsa 20 gram çörek otunu öğütüp, 20 gram susam yağı ve 10 defne yağı ile karıştırın. Saçınıza sürüp, bir havluyla sararak iki saat bekletin.


ZAYIF SAÇLAR İÇİN: 
2 Yumurta sarısını çıprtıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı gliserin, 2 çorba kaşığı elma sirkesi ile karıştırın saçınız ıslakken bu karışımı uygulayın, 20 dk. beklettikten sonra durulayın. 

YIPRANMIŞ SAÇLARI ONARMAK İÇİN:
Olgun bir muzu ezerek püre haline getirdikten sonra içine birkaç damla badem yağı damlatın ve masaj yaparak saçınıza yedirin. 15 dk bekledikten maden suyu ile durulayın. Ardından şampuanlayıp, saç kremiyle yıkayın.

SAĞLIKLA PARLAYAN SAÇLAR İÇİN:
1 adet taze portakalın suyunu, 1 çorba kaşığı bal ve 5-7 damla sandal ağacı yağı ile karıştırın ve bunu şampuan sonrası durulama için kullanın.
2 yumurtayı 1 çorba kaşığı sütün içinde çırpın ve saçınıza uygulayın. 5-7 dk sonra saçınızı durulayın.
2 çorba kaşığı elma sirkesini suya katın ve bu suyla saçınızı durulayın.

Ve gelelim genelde unutulan,hiçbir yerde karşılaşmadığınız ancak çok sık uğraştığımız sorunların çözümlerine.
KIRIK SAÇLARI TEDAVİ ETMEK İÇİN:
Haftada iki kez saçlarınızı hindistan cevizi yağıyla karıştırılmış yeşil limon suyuyla (taze sıkılmış) yağlayın.

SAÇ DİPLERİNDEKİ KAŞINTI İÇİN:
1 Adet yumurta sarısı ,1 çorba kaşığı Alkol ,1 çorba kaşığı Hint Yağı, 1 çay kaşığı tuz  Malzemeleri karıştırıp, saç diplerine sürün. İki saat beklettikten sonra saçınızı durulayın. 
Veya
Beş adet aspirini dövüp, maden suyu ile karıştırın. Karışımı saç diplerine sürün ve 15 dk. sonra durulayın. 

BEYAZLAYAN-AĞARAN SAÇLARINIZ İÇİN:
Taze cevizin dış kabuklarını az suyla haşlayın, içine ısıtılmış yarım kahve fincabı zeytin yağı ve bir tatlı kaşığı kuru maya katın 2 saat saçınızda bekletin. 

Ben demiştim değil mi mutlaka işinizi görecek bir reçete bulacaksınız diye ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder