11 Nisan 2012 Çarşamba

cecile alışverişim



Hafta sonu Sapphire deki Cosmetica mağazasında kocamaann Cecile standını görünce bir göz atayım ürünlerine dedim ve baktıklarımdan gördüklerimden aşırı memnun kaldım! tanıtımcı kızın da ilgisi sayesinde tüm ürünleri test etme,inceleme fırsatım oldu. Açıkçası böyle kaliteli ürünler beklemiyordum. Üstelik çok da uygun fiyatlara.

Gelelim aldığım ürünlere ve ürünlerin analizine ;)
Önce ürünlerin paketleri ile başlayalım sunuma:

burdaki 2 numarali pembe tonlardaki make up palette ve surdaki 1 numarali shine ruj dan aldim. Yalniz sitedeki numara ve renk tonlarina aldanmayin tonlarda farklilik var, benim fotograflardaki renkler daha uygun:

İlk başta allık alma olan amacım bir anda ürünlerin güzelliğini ve makyaj paletinin uygun fiyatını görünce bu ürüne yöneldi ilgim :) Normalde pembe tonlarını sevmem,şeker kız candy gibi bir görünüm veriyor diye uzak dururum. Bir kaç gündür kullanıyorum ve pembe tonlarına uzak duran ben gayet severek kullanıyorum.
Gelelim farların ve allıkların swatch larına.
Farlarda rahatsız etmeyecek dozda sim var,ama öyle görümce düğününe giden elti gibi parlamıyor insanın yüzü. Bir tek en üstteki kahve-koyu pembe-mürdüm gibi duran tonda bolca sim var.Diğerleri sade renge daha yakın.Farın sürümü kolay ve kalıcı. Allıklar ise,toz pembeden hallice bir pembe ve şeftali tonu içeren bir allık mevcut. Her ikisine de bayıldım,anlatmakla olmaz bir alın deneyin derim.
Bu alttaki swatchı ise;renkleri net olarak anlayabilmeniz için parmağıma bol bol alarak yaptım,sanmayın ki yanağınızda böyle patlayacak ;)
Ve geldik ruja. Makyaj paleti güzel hoş ama ben asıl ruja bittim!Açıkçası Cecile markasından bu kadar sağlam bir performans beklemiyordum.

Ruj görsellerden de görüleceği üzere mat bir görünüme sahip,ama ne zaman dudağınıza sürüyorsunuz o anda lipstick tarzı ıslak bir görünüme sahip oluyor. Ben mat duran rujları pek sevmem,o yüzden ıslak-lipstick yapısını görünce çok memnun kaldım. 
Ha bir de unutmadan abartı olmayan,rahatsız etmeyen çok hoş bir kokusu var. Kalıcılığı ise orta seviye,ne anında uçup silinip gidiyor ne de diğer kalıcı rujlar gibi akşama kadar dudakta kalıyor. Rujun rengini tanımlamama gerek yok aslında çünkü görseller rengi tam olarak gösteriyor ;)
Bunca övgüden sonra gelelim eleştiri kısmınaaa..Üründen bu kadar memnun kalınca haliyle blogda sizlere duyurmak istedim,öncesinde markaya dair bir araştırma yapayım dedim. Uuzuuunn araştırmalardan sonra bu bilgileri edinebildim: Özsoy Kozmetik firmasına ait markalardan yalnızca biri Cecile Kozmetik miş. Bunun haricinde T-Shop larda sıklıkla denk geldiğim Tiara's parfüm ve diğer ürünleri var. Ne Özsoy Kozmetik ne de Cecile Kozmetik olarak sosyal medyada aktif değiller. Ürünlerinin kalitesini görünce,bunların tanınması bilinmesi lazım diye düşündüm ama marka kendini tanıtmak istemiyor sanırım :) neyse; şu an için en sağlam bilgilenme adresi websitesi bir de facebook sayfaları daha doğrusu KİŞİ PROFİLİ var ama şu an pek aktif değiller.
Bir hayli uzun bir post oldu sanki ama derdimi anlatana kadar satırlar uçup gidiyor,fark edemiyorum ne yapalım :)





4 yorum:

  1. ambalajlaryıla renkleriyle harika gönüyor.güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimm ;) ya cidden fiyatını düşününce beklentimin üstünde çıktı iki ürün de,bi kaç şey daha almayı düşünüyorum bakalım ;)

      Sil
  2. Kalıcı rujlar hangileri acaba yazar mısınız ben bir türlü bulamadım aradığım ruju

    YanıtlaSil
  3. O paleti ne kadara almıştınız acaba? 3 yıl olmuş ama :D

    YanıtlaSil