2 Mart 2012 Cuma

haftasonu ne yapsak?

Geldik yine bir Cuma gününe ;) havalar elverdiği müddetçe gezmeye tozmaya devam etmek,etkinliklere katılmak isteyenlere yönelik bir yazı hazırlamak istedim bugün.Şu an için sadece İstanbul' a yönelik önerilerim olacak,her zaman dediğim gibi ilgiye,talebe göre şekillenecek ;)
Cumartesi günü İstanbul' da hava yağışlı olacak diyor meteoroloji, o zaman kapalı mekanlardaki aktiviteleri tercih etmekte yarar var ;)

Türkçe müzik dinlemek isteyenler için; ilk olarak bu akşam Olimpia Event Hall da gerçekleşecek Erdem Yener konserini duyurmak istedim. 
Hala Erdem Yener kim diyenler varsa, Avea nın o tatlı "bilinçlenelimmm" diye isyan mağduru var ya, hah işte o :) Esasen müzikle ilgileniyor,hem de albüm çıkarıp konserler verecek kadar sağlam ilgileniyor. Konseri vereceği Olimpia ise, eski Life Roof olup,daha şık yeni mekanında her hafta sonu 80 ler 90 lar partisi düzenleyen bir mekan. Giriş ücreti + bir içki olarak yanlış hatırlamıyorsam sadece 20 TL alıyorlardı. Ki bu konser de 23 TL imiş,konser 22.30 da,biletleri kapıda da temin edebiliyorsunuz. Gitmek isteyenler hala geç kalmış değilsiniz,son dakikaya kadar rahatlıkla bilet bulunuyor ;)

Depresif prens Feridun Düzağaç; Jolly Joker Balansta sahne alacak,konser saat 22.00 de başlıyor biletler tabi ki de hem kapı girişinde temin edilebiliyor hem de malum siteden alınabiliyor (reklam yapmayalım dimi ama :) ) Bu konsere gidecek olsam,bu ara en çok istek yapabileceğim şarkısı bu olur sanırım, siz de dinleyin,DELİYE VURDUM! 
Ve benim en dikkatimi çeken etkinlik; Melis Sökmen, Ece Göksu,Elif Çağlar, Şirin Soysal, Bora Çeliker gibi isimlerin en güzel RAY CHARLES şarkılarını seslendireceği Caz Ağacı-Vol 5 konseri.Beyoğlu Romeo Juliet' de Cumartesi günü gerçekleşecek konser saat 22.30 da başlayacak. Biletleri ise öğrenci 29, tam 34 TL den satılıyor. Farklı deneyimler yaşamak isteyen,cazdan hoşlananlar kaçırmasın derim.
Yok ben daha eğlenceli bir şeyler alayım diyenler için ise; kıpır kıpır müziği ile Ayhan Sicimoğlu ve ekibi Latin All Stars ;)
Ghetto da 03 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek konser başlangıç saati 23.30 olup, biletleri ise tam 45 ve öğrenci 35 TL. hatta biletlerin yemekli seçeneği de mevcut, ki bu da 95 TL ediyor :)

Tiyatro önerisi olarak; Devlet ve Şehir tiyatrolarında biletlerin aşırı hızlı tükenmesi nedeniyle daha rahatlıkla bilet bulabileceğiniz özel tiyatrolardan öneride bulunayım dedim. İlk önerim; Nedim Saban' ın yönettiği "Onca Yoksulluk Varken" oyunu.
04 Mart Pazar günü Profilo Kültür Merkezinde saat 19.00 da oynanacak olan oyun; bir Arap çocuk ile bir Musevi kadının dostluğu üzerine kurulu. Oyun "barış, kardeşlik" ve "kimlik arama" konuları üzerine kurulu. Konusu bir hayli ilginç olan oyun Fransa' da en saygın edebiyat ödülüne layık görülmüş.Bu kavramların günümüzde ne kadar önem kazandığını anlatmama gerek yok sanırım.
 Bir tiyatro önerisi de Dot Tiyatrosu oyunlarından.Oyunlarına dair övgüleri sürekli duymama ve gitmeyi deli gibi istememe rağmen her seferinde bir aksilik çıktı,istediğim tüm oyunları kaçırdım, bakınız Punk Rock, Shopping and F..king vs... Önereceğim oyun ise yeni oyunları; Beautiful Burnout/Supernova
Yıldız olmaya çalışan bir grup gencin hikayesini anlatan oyunda her an bir süprizle karşılaşmanız mümkün, DOT tiyatrosu aktif oyunu, sürprizleri seviyor diye duyuyorum sürekli :) en yakın oyunlar 2,3,7,8,9 Martta Maçka G-Mall sahnesinde oynanacak, bilet fiyatları ise tam 56,öğrenci ise 31 TL. Ha bir de kapıda son dakika biletlerinden yana şansınızı deneyebilirsiniz, iptal olan gelmeyenlerin yeri 25 TL ye satılıyor :)
   
Ben sinemaya gitmek istiyorum derseniz bu hafta 3 yeni film vizyona girmiş görünüyor, Reese Witherspoon' un başrolunde oynadığı "İyi Olan Kazansın", Leonardo Di Caprio' nun "J. Edgar" isimli filmi ve Tolga Çevik' in oynadığı "Sen Kimsin" filmi. Film zevkinize veya önerilere göre filminizi, seansınızı, sinemanızı siz seçersiniz artık :)
Umarım hafta sonuna plan yapmanıza az da olsa katkım olmuştur ;)

3 yorum:

  1. Siz de henüz hafta sonu bitmemişken, yazılarınızı sola yaslayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. yazıyı sola yaslamak derken? kusura bakmayın anlayamadım neyi söylediğinizi :))

    YanıtlaSil
  3. Yazılarınızı ortalıyorsunuz ve okuması biraz yorucu oluyor. MS Office'de bir yazıyı sola (Ctrl + L), sağa (Ctrl + G), ortaya (Ctrl + R) ve her iki yana hizalama (Ctrl + D) gibi seçenekler vardır. Bunlardan bahsediyorum :)

    YanıtlaSil