10 Aralık 2014 Çarşamba

Bordo Düğün Detayları


Yine bir düğün yazısı ile karşınızdayım. Pantone 2015 in rengi olarak MARSALA rengini ve 2015 düğünleri için favori 10 renkten biri olarak yine bu rengi seçince, bu renkle bir düğün hazırlığı nasıl olur, detayları nasıl ayarlarsınız diye bir post hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle MARSALA rengi neymiş diyenler için;bordoya çalan, daha açık tonda,kızıl-kahve tonlar içeren marsala rengi; adını İtalya' nın Sicilya bölgesindeki Marsala şehrinden ve orada üretilen şaraplardan alıyor. Bordo rengin günlük hayatta gece giyiminde kullanımına dair daha önce şu yazımda detaylı bilgi vermiştim.


MARSALA, esasen üstteki görselde rengin adının yazdığı yerdeki gül kurusu dediğimiz rengi andıran bir ton olsa da, bir çok tasarımcı bordoya yakın olması nedeniyle o tonları da skalaya dahil etmiş. Dolayısıyla ister açık tonu ister koyu tonu, gözünüze hoş görünen hangisiyse onu seçerek plan yapmak size kalıyor.



Bordo ve gül kurusu tonları; vintage ve romantik bir havası olması nedeniyle, düğününde bu tarzı isteyenlerin en büyük yardımcısı olacaktır. Ayrıca kış döneminde düğün yapacak olanlar, hala tarza karar verememiş olanlar da eminim bu konseptle mükemmel sonuçlar yaratacaktır.



 Son zamanlarda gelin buketlerinde ve düğün detaylarında sukkulent kullanmak da hayli moda oldu. Bir taşla iki kuş vurmak isterseniz bu tarz hem marsala hem de sukkulent içeren bir buketle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.


Şimdi gelelim eski ama eskimeyen yeni rengimizi düğünlerde nasıl kullanabileceğimize.Fikir olması için bolca görsel paylaşıyorum,eminim sizler bunları daha da geliştirip rüya düğününüze uyarlayacaksınız.











1 yorum:

  1. Cok sevdigim bir renk bende bu aralar bu renk ile ilgili bir post hazirlamayi düsünüyordum:) Secimlerin ve yazini cok begendim ellerine saglik.

    YanıtlaSil