14 Ekim 2014 Salı

yurtdışı alışveriş siteleri


Hepimiz Türk alışveriş sitelerine bir hayli alıştık. Sıra yabancı alışveriş sitelerine geldi. Genelde herkes tereddüte düşer, acaba güvenilir midir, ürün ne kadar sürede elime geçer, ödemeyi nasıl yaparım diye. Bilindik bir kaç siteden alışveriş yaparsanız ve güvenli ödeme seçeneklerini kullanırsanız herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Bizzat denedim ve memnun kaldım,sizlerle de paylaşmaya karar verdim.


www.aliexpress.com

En büyük, en bilindik alışveriş sitesi olup; kıyafet, ev eşyası, elektronik ve ayakkabı şeklinde geniş ürün içeriğine sahip. Üstelik fiyatları da bir çok siteye göre hayli uygun. Türkiyeden yapılan alışverişler genelde ücretsiz gönderimle iletiliyor. Ödeme seçeneği nedir diye sorarsanız; kredi kartınızı bir paypal hesabına bağlarsanız, güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Ben ise; yurtdışı alışverişine açık, sanal kredi kartı aldım kendi bankamdan, cüzi bir limit belirledim, her alışverişimde o limit hemen hemen sıfırlanıyor ve güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı oluşmuyor. Ürünlerin gönderim süresi ortalama 15-20 günü buluyor. 


    Genellikle takı ve kıyafet satışı yapıyor, belli aralıklarla ciddi indirime giriyor. Adından da anlaşılacağı üzere, şık elbiseler almak için geniş içeriğe sahip bir site. Farklı kargo çeşitleri olmakla birlikte, genellikle ücretsiz gönderi imkanı bulunuyor. Yine bu sitede de teslimat süresi ortalama 15-20 günü buluyor.
    Kıyafet satışı yapan sitelerden alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey; ürünlerin beden ölçüleri tabi ki. Genelde cm hesabı belirten sitelerden almayı tercih ediyorum ben,bu sayede az çok kestirebiliyorsunuz bedeninizi. Bu site de nostaljik giyinmeyi sevenlere bir çok alternatif sunması açısından dikkat çekenlerden.
    Ağırlıklı olarak elektronik cihaz ve aksesuarları satılmakla birlikte, saat, kıyafet, aksesuar gibi ürünleri de alabileceğiniz bir Çin alışveriş sitesi. Diğer alışveriş sitelerine göre daha hızlı gönderim yapabiliyor çoğu zaman.

    Yurtdışı alışverişi yapan kadınların vazgeçilmezi haline gelen, bir çok kıyafet markasını bulabileceğiniz, ücretsiz kargo imkanı ile keyifle alışveriş yapabileceğiniz bir site ;)

Bu sitelerden alışveriş yaparken, hepsi açısından dikkat etmeniz gereken nokta, yüklü meblağda alışveriş yapmamanız, aksi halde gümrüğe takılabiliyor. Özellikle de kozmetik içeren sitelerden kozmetik alışverişi yapacaksanız, satıcı kişiye fatura içeriğine kozmetik yerine bir başka ifade belirtmesini rica edin. Bu sayede gümrüğe takılma,paranızın yanması,yüksek vergi ödeme vs. gibi risklerden de korunmuş olursunuz.

1 yorum: