21 Nisan 2014 Pazartesi

Çırağan Palace Kempinski ile tatlı bir haftasonu!


Uzun süredir heyecanla beklediğim bir etkinlik sonunda gerçekleşti! 12 ülkede yıllardır aktif olarak kullanılan ancak Türkiye' de Kasım 2013 den bu yana faaliyet gösteren ZOMATO kısa süreli geçmişine rağmen olaya hızlı bir giriş yaptı. Zomato nedir derseniz; yeme içme gezme tutkunlarının deneyimlerini paylaştığı bir sosyal mecra. Bu tür siteler ve uygulamalar her zaman ilgimi çektiği için ben de anında üye oldum ve Store dan uygulamasını da indirdim. Uygulamanın kolay ve şık arayüzü, aradığını kısa sürede bulabilme özellikleri sayesinde hemen uyum sağladım ve başladım yorumlarımı yazmaya. Ekipten ilk tanıştığım dünyalar tatlısı Merve oldu. Çırağan da yapılacak baklava workshop una davet etti. Hem davet eden hem de davet edilen etkinlik böyle tatlı olunca hayır demek imkansız oldu.


Çırağan Palace Kempinski bünyesinde 10 derecelik ısıda özel olarak hazırlanmış baklava imalat odası mevcut. Bu özenli odanın başına da Antep ten işin ustası Duran Güneş usta getirilmiş.

Otele gittiğimizde öncelikle otelin mükemmel havasına kendimizi kaptırdık, otelin iki güzel yetkili çalışanı Cansu Hanım ve Çiler Hanım bizi güleryüzle karşılayıp baklava odasına götürdü. Odanın özelliklerine ve baklavanın yapımına dair kısa bir anlatımdan sonra sıra yapımına geldi. Duran Usta hünerlerini gösterirken bize hayranlıkla izlemek düştü.



Daha sonra bizim de dahil olabileceğimizi söylediğinde başta hepimiz tereddütle yaklaştık, ardından hepimiz kıyısından köşesinden bu harika lezzetin yapımına dahil olduk. Klasik antep fıstıklı baklava, Kaymaklı Prenses ve Yeşil Prenses baklavalarını yapma ve tatma imkanımız oldu. Hepsi birbirinden lezzetli olmasına rağmen, Yeşil Prenses gerçekten denenmesi gereken harika bir baklava! Yoğun antep fıstığı ve incecik hamuru, yok denecek şerbeti ile yedikçe yediren cinsten!




Baklava yapımının ne denli emek isteyen bir iş olduğunu zaten biliyorduk ama canlı canlı izleyince nasıl zarif bir sanat olduğunu da görme imkanına sahip oldum. Tabi izlemek ve yeme konusunda hayli yetenekli olduğum bu zarif sanatın yapımını pek başarıyla gerçekleştirebildiğimi söyleyemiycem =)


Etkinlik boyunca Cansu Hanım ve Çiler Hanım yanımızdaydı ve her konuda bilgilendirmede, yardımda bulundular. Duran Usta nın 2 saat boyunca bizlere yardımcı olması, her şeyi en ince detayına kadar anlatması da büyük bir sabır isteyen işti ;)


Etkinlik başlı başına TATLI bir konuyu içerdiğinden zaten çok zevkli geçti, ama bir de bu etkinlik sayesinde tanıştığım insanlar oldu ki, Tamarig, Nadine, Serra,hepsi birbirinden tatlıydı!

Etkinliğin fotoğraf çekimlerini ve videosunu hazırlayan Nadine de onlardan biriydi. Bu yazıdaki bütün görseller ve video ona ait olup onun yazısını da buradan okuyabilirsiniz.




Bu güzel gün için Zomato ekibinden Merve ve Melis' e, hem workshopa katılımımızı sağlayan hem de etkinlik sonunda bize bu harika baklavalardan hediyelikler ikram eden Çırağan çalışanları Cansu Hanım, Çiler Hanım, Duran usta ve ekibine de çook teşekkürler. 

Harika bir hafta sonu oldu, bana dönüp dönüp o günü hatırlamak size de görsellere bakmak kaldı. Son olarak, mutlaka bu lezzetleri yerinde Çırağan bünyesindeki Gazebo restaurantta denemenizi öneririm.

Görseller ve video için Nadine e sonsuz teşekkürler.

1 yorum:

  1. Birlikte bu etkinlikte yer almak bizim için de çok keyfliydi :) Tekrar görüşmek üzere...
    Sevgiler

    YanıtlaSil