28 Mart 2014 Cuma

Pazar Kahvaltısı için nereye gitsek?


Tek derdimizin "nerede kahvaltı keyfi yapsak" olduğu hafta sonu sırf bu sebepten sevilir, iple çekilir. İşte yine bir mekan önerisi yazısı ile, en sevilen öğün olan kahvaltı mekanlarını inceleyelim istedim. Anadolu ve Avrupa yakasında kahvaltı yapılabilecek mekanları karışık bir şekilde, içimden geldiği gibi listeledim. Listeden seçin beğenin, bu pazar için rezervasyonunuzu yaptırın.


MANGERİE
Bebekte bulunan Mangerie; son zamanların hayli ilgi gören tercih edilen mekanlarından. Bütün öğünler açısından çok başarılı bulunmasına rağmen kahvaltısı bir başka güzel. Özel yapım ekmekleri diğer kahvaltı mekanlarından ayırt edici özelliği olsa gerek. Kahvaltı tabağınızın içeriğini kendinizin belirleyebilmesi de ayrı bi güzellik, tatlı çeşitlerini çok sevmeyenler reçelleri çıkarabiliyor, benim gibi peynir düşkünleri bol çeşitli peynir seçeneklerinden ekletebilir. Menüsünde ilgi çeken, farklı bir lezzet olarak armutlu tost önerildiğini de ekleyelim. Haftanın her günü yoğun olan mekana geç saatte giderseniz yer bulamayabilirsiniz.

BALKON SEFASI

Tophanede bulunan mekan; organik kahvaltısı ile nam salmış. Klasik kahvaltı içeriğinin haricinde doyasıya hamur işi lezzetlerinden tüketmek isterseniz tam size göre bir yer. İşletme sahibinin Denizlili olması sayesinde, mekanda kurulan standlara yöresel tekstil ürünleri de gelenlerin beğenisine sunulmuş.


HARDAL
HARDAL ın Beyoğlu, Ataköy, Nişantaşı ve Caddebostan şubelerinden kendinize yakın olanı seçebilirsiniz. Pazar günleri açık büfe brunch verilen mekanda kahvaltı menüsünün şık sunumu mideden önce gözlerin doymasını sağlıyor ;) Nişantaşı Hardal a giderseniz arka taraftaki minik ama sevimli bahçede oturmanızı tavsiye ederiz.

 HAPPY MOONS FENERBAHÇE KÖŞK
Sadece Anadolu yakasında oturanlar değil, Avrupa yakasında oturanlar da bilir Happy Moons u. Kadıköy de faaliyet gösteren Happy Moons şimdi de Fenerbahçe de yeni yeri ile hizmet veriyor. Gidenlerin yorumu ise yeni mekanın hayli şık ve keyif verici olduğu ;) Kahvaltı tabağı içeriği hayli doyurucu, tabak haricinde menemen, tost, omlet çeşitlerinin de tadına bakabiliyorsunuz. Kahvaltı tabağı tercih etmeyenlerdenseniz açık büfe kahvaltısı da mevcut. Mekanın kalabalık olması nedeniyle siz boş masa beklerken çalışanların size çay,mini kek ikram etmesi de hizmetin ne denli kaliteli olduğunu anlatmaya yeter sanırım.

PİRAYE OTANTİK KAHVALTI
Otantik kahvaltısı ve patlıcanlı gözlemesi en çok önerilen lezzetlerinden. Ayrıca menüde İzmir kahvaltı gibi alternatif seçenekler de var. Mekanın akşamları canlı müzik yapıyor olması, gidenlerin kahvaltıdan ve servisten memnun kalınca bütün gününü orada geçirmesine sebep olabiliyormuş, biz deneyenlerin yalancısıyız :) Şaka bir yana Anadolu Yakasında Kadıköy de olan bu mekanı da mutlaka denenecekler arasına almakta fayda var.


DEVELİ FLORYA
Floryada bulunan deniz manzaralı mekanı ile gidenlerin hayli beğenisini toplamış bir yer. Cumartesi günleri serpme kahvaltı, Pazar günleri ise 09-14 saatleri arasında açık büfe kahvaltı mevcut.Açık büfe kahvaltıdaki çeşitlilik insanı kendinden alıyor. Mekanın çocuklara özel alanı olması da çocuklu ailelere özel kahvaltı yeri arayanların tercih etmesini sağlıyor.


Görseller ve mekan içeriklerinde Mekanist.net ten faydalanılmıştır. daha fazlası için buraya tıklayınız.

1 yorum:

  1. Hafta sonu deyince valla benim de aklıma hep mükellef kahvaltılar geliyor :) Bahsettiğin yerler insanın içini açıyor ;) Hafta sonu geldi yaşasın diyelim o zaman..

    YanıtlaSil