7 Mart 2014 Cuma

Mekan Önerisi-Corinne Hotel

Yine bir mekan önerisi ile karşınızdayım. Harika organize edilmiş, aşırı keyifli bir ekibi bir araya getiren Mekanist organizasyonu ile tanıdığım Corinne Hotel; Taksim' in alt sokaklarında, Çukurcuma tarafında kısa süre önce faaliyete geçmiş olmasına rağmen emin adımlarla ilerleyen bir otel. Otelin tarihine dair uzun ve keyifli bir bilgilendirme aldık, sizlere de ilginizi çekeceğini düşündüğümden ufak bir kaç bilgi aktarmak istiyorum.

Corinne Otel; adını Atatürk' ün mektup arkadaşı olan Madam Corinne den alıyor. Otelin mimarı 20 TL lerin üzerinde resmi olan Mimar Kemalettin. Otel bir çok dizi ve filme ev sahipliği yapmış. En bilineni de görsellerdeki merdivenden hatırlayabileceğiniz Yılan Hikayesi dizisi ;) Ayrıca Av Mevsimi filminde de odalardan biri, Cem Yılmaz ın evi olarak kullanılmış. Otelin mimarisi, iç dekorasyonu hayli şık, duvarlardaki 100 yıllık orjinal tuğlalar, banyolarda kullanılan mermerler ve yüksek tavanları ile tarihi ve hayli ferah bir havası var.



Gelelim bizi son derece mutlu eden Türk Sanat Müziği etkinliği eşliğinde yenilen yemeğine. Otelde Cuma günleri harika bir Türk Sanat Müziği ekibi sizleri eğlendirirken, siz fiks menü olarak belirlenen, içinde türlü lezzetler bulunan yemeklerinizin tadını çıkarıp dostlarınızla eğleniyorsunuz.
Bir çok yerde fasıl veya Türk Sanat Müziği olduğunda fiks menüye özen gösterilmez, standart ve basit yemekler, mezeler kullanılır. Corinne Hotel menüsüne hayli özen göstermiş.


Mezelerde; zeytinyağlı kereviz,acılı yoğurt, kabak tempura, girit ezme, ahtapot salatası, patlıcan salatası, kavun ve peynir bulunuyor. Ara sıcaklara geçtiğinizde ise; görüntüsüyle bile insanı doyuran mükemmel etli pazı sarma ve yöresel bir peynir olan kaşkavalın panesinin tadına varıyorsunuz. Ana yemeğe gelene kadar doymamışsanız-ki pek mümkün değil gibi- bu kez Saç Kavurma veya Somon Fileto dan birini tercih ederek yemek keyfini sürdürüyorsunuz.

Ben somon fileto tercih etmiştim ama diğer arkadaşlarımdan yaptığım tadımla anladım ki bir daha gidersem kesinlikle saç kavurmasından alacağım. Mekanın en güzel yanı; Sanat Müziği solistinin kadife gibi sesi sayesinde keyifli müzikler eşliğinde yemeğinizi yerken, ortamda diğer fasıl-canlı müzik mekanlarında olduğu gibi rahatsız edebilcek tiplerin bulunmaması.
Otelde ağırlıklı olarak turistler kaldığından, müşteri kitlesi de hayli kaliteli, zevkle saatlerce oturulacak bir mekan. Üstelik sadece Türk Sanat Müziği gecesi olarak değil, loş ve romantik ortamı ile özel gecelerde de tercih edilebilecek bir yer. Menü içeriği hayli zengin olmasına rağmen, fiyatlar bütün bütçelere hitap edebilecek nitelikte, gayet mütevazi bir fiyat listesi hazırlamışlar.

Yazıyı hazırlamadan önce web sitesini ziyaret ettim ve otelin Özel Fırsatlar adı altında mükemmel paketler düzenlediğini de gördüm. Romantik paket, kültür paketi, lüks paket, Haftasonu paketi seçenekleri ile sadece İstanbulda yaşayan özel bir hafta sonu geçirmek isteyenlere değil, aynı zamanda İstanbul' a gelen misafirlere de güzel bir kaç gün geçirtme vaadinde bulunuyorlar.


Bu oteli öğrenmek, hizmet kalitesini görmek benim çok işime yaradı. Özel günler için aklımın bir kenarına yazdım. Siz de yemek veya kalma için incelemek isterseniz otelin web sitesinden ulaşım,odalar ve etkinliklerle ilgili detaylı bilgi alabilir facebook sayfasından da güncel bildirimleri takip edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil