28 Kasım 2013 Perşembe

Kitap Önerisi-Ben Cognatus Rüya Tanrısıyım


Her şeyi öneriyorum da neden en sevdiğim şeyi; kitapları önermiyorum diye sordum kendime ve daha bir kaç dakika önce biten bir kitapla kitap önerisi postlarımın ilkini yazmaya karar verdim. Umarım siz de memnun kalırsınız ve devamı gelir. İlk önerim Selim Çiprut' un yazdığı, Destek Yayınlarından çıkan "BEN COGNATUS, RÜYA TANRISIYIM" kitabı. Benim gibi rüyalara aşırı önem veren, gece gördüğü rüyaların etkisinden günlerce kurtulamayan bir insansanız mutlaka okumanız gerekiyor diye düşünüyorum.


Kitapta rüyaların gerçek hayatla bağlantısı doğrultusunda birbirini yeni tanıyan 8 kişinin, başka alemlerde yaşadığı olaylar üzerine bir kurgu tasarlanmış. Kurgudaki bütün görselliği en ince detayına kadar hayal edebiliyor, her şeyin gözünüzde canlandığını hissedebiliyorsunuz. İlk kez bir kurgu romanı bu kadar "şimdi ne olacak" "akşama kadar nasıl beklerim ki" diye meraklanarak okudum.

Normalde fantastik tarzda olan kitapları pek sevemem, gerçek dışı şeyleri niye okuyayım ki gibisinden bir takıntım var, ama fantastik filmlere arada giderim görsellik güzelliğini görebilmek için. Peki bu kitabın filmi çekilir mi diye soranlara "bu filme ne bütçe ne yürek dayanır" diyorum.
Bir sır; Kitabı okuduğunuzda bu postu yeniden okuyun, eminim size daha anlamlı gelecektir ;)
Görseller; google arama motorundan temin edilmiştir.

2 yorum:

  1. Uwww çok esrarlı! Açıkçası ben de Türk bilimkurgularına biraz önyargılıyım niyeyse :) Ama merak ettim gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam olarak bilim kurgu denemez,daha çok fantastik tarzda bir kitap, ama dediğim gibi bu türe çok sıcak bakmamama rağmen ben bi solukta okudum yani ;) tavsiye ederim,şimdi yazarın diğer kitaplarını deniycem ben :)

      Sil