11 Ekim 2013 Cuma

Mekan önerisi: The Junction Restaurant&Bar



Kısa süre önce Mekanist in gezgin&guru lara özel etkinliği ile Beyoğlunda bulunan The Junction Restaurant& Bar a misafir olduk. Çok uzun yıllar önce gittiğim mekan baştan sona yenilenmiş, menü içeriği değiştirilmiş ve hayli hoş bir mekan haline gelmiş. Bu durumda bloga yazmak; yeni, değişik mekan arayışında olanlara yardımcı olmak iyi olur diye düşündüm.

The Junction; Pera'da Oteller Sokak diye geçen sokağın hemen girişinde, The Peak Hotel in giriş katında bir restaurant. Civar ve otelin restaurantı olması gereği yabancı turistleri bol bol görseniz de dışarıdan da burada yemek yemeye gelenler hayli fazla.



İlk giden kişi olarak mekana dair bir iki fotoğraf çekme şansım oldu ;)




Gelelim gecenin lezzetlerine!
Mekan sahipleri bizi o kadar iyi ağırladı ki, yemediğimiz şey kalmadı, her birinden bir lokma almama rağmen gecenin sonunda ne yaptım ben yahu der vaziyetteydim :)

Başlangıçlar öyle iştah açıcıydı ki herkesin gelmesini beklemeden biz bir kaç kişi anında test ettik bu güzellikleri. Serçe yaprak sarma, yunan cacığı, pastırmalı humus,ton balık ruloları,somon füme&avokado ruloları,kurutulmuş domates ezmesi, enginar kalbi ve cobb salata dan oluşan meze tepsisindeki her bir tabak ayrı lezzetliydi. Bir tek deniz ürünleri ile hala mesafeli bir ilişkim olması nedeniyle somon füme&avokado rulolarını sevemedim. 

Deniz mahsulleri ile aramda mesafe var diyen aynı kişi; ben o gün bir ilke imza attım ve hadi bir deneyeyim yahu diyerek Ahtapot Izgara' yı denedim. Damak zevkime çok hitap etmese de,masadaki ahtapot tutkunlarından tam not aldı.

 Ortaya servis edilen bu pizzayı bıraksalar tek başıma bitirirdim heralde :) Pizza Alla Turca; klasik bir pizza olmasına rağmen, hamurunun inceliği ve çeri domateslerin güzelliği yetti.

Gelelim ana yemeklere; bol bol kırmızı et seçeneğinin olduğu menüde; ızgara köfte, küşneme, istiridye mantarlı piliç but sote mevcuttu.



 Benim favorim kesinlikle bu oldu; bunun adı ne diye sorarsanız yanlış hatırlamıyorsam robespierre di. Kusura bakmayın menü hayli geniş olunca isimlerini de birbirine karıştırdım.

Ve bir yemeğin en güzel anı; tatlı safhası tabiki de!Gece gündüz sabah akşam aç tok fark etmez,her türlü tatlıyı yerim diyenler, buranın tatlılarını mutlaka ama mutlaka denemeli! Dondurmalı irmik helvası da, kestaneli profiterolü de çok güzeldi. Meyve tabağı da hafif yemeyi tercih edenlere hitaben,özenle hazırlanmıştı.




Mekanın Taksim gibi merkezi bir yerde olup ulaşımının her saatte hayli kolay olması bence en büyük artısı. Bunun yanı sıra geniş menü içeriği ve uygun fiyatları da özel günler, arkadaş buluşmaları için listeye eklenebilecek mekan haline getiriyor burayı ;)

Mekan hakkında bilgi almak için web sitesine göz atabilir, daha da detaylı bilgi ve tavsiyeler için ise mekanist sayfasını inceleyebilirsiniz. Ayrıca mekanist blog yazısı da hayli bilgilendirici olacaktır ;) İyi seyirler,şimdiden afiyet olsun :))

4 yorum:

  1. herşey çok leziz görünüyor, benim gibi tatlı delisinin gözü özellikle profiteröle takıldı elbette :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla profiterolu irmik tatlısı hepsi birbirinden güzeldi ben de tatlı delisi olunca hepsinden de bayila bayila yedim uğramanı öneririm canım ;)

      Sil
  2. Yemekler süper görünüyor, mutlaka ziyaret etmek lazım=)

    YanıtlaSil