2 Eylül 2013 Pazartesi

En güzel anıları ölümsüzleştirin!


Eylül ayının ilk postundan herkese merhaba :) Bu postta göz açıp kapayıncaya dek evliliğimde ilk yılın dolduğundan bahsetmiştim. Evlilik yıldönümü için asıl hediyenin yanında 1 yılın anılarını ölümsüzleştirmek için sipariş verip çok memnun kaldığım bir üründen bahsetmek istiyorum size ;)

Evlendiğimizden bu yana, 1 yıl içerisinde çekildiğimiz fotoğrafları bir araya toplamak, neler yaptık, neler gördük ölümsüzleştirmek için bir foto kitap yaptırma niyetiyle türlü markaların sitelerini inceledim. En bilinen, en garantidir mantığı ile bir firmada karar kıldım. Bütün foto kitap firmalarında sistem aynı; designer programını indiriyorsunuz; fotoğrafların boyutları, sıralaması, eklenecek yazılar, arka plan vs. gibi bütün tasarım işlemlerini siz ayarlayıp hazırladığınız tasarımı firmaya gönderiyorsunuz, onlara ise sadece baskısı kalıyor. Bazı firmalarda ise fotoğrafları sizin göndermeniz, tasarımcıların kendi tercihine göre düzenleme yapması mümkün. Ama ben kafamda bir kronolojik sıra ve kompozisyon oluşturduğum için kendim yapmaya karar verdim. İlk karar verdiğim firmanın programı ile günlerce boğuştum, sürekli hata veriyor, fotoğrafların kalitesi düşük diye kabul etmiyordu. Son 3 gün kala bu böyle olmayacak deyip başka bir firmaya geçiş kararı aldım, ki o saatten sonra yetişmesi hayli düşük ihtimaldi ama bi kere niyetlendim, yarım bırakmaya niyetim yoktu :) Bu sayede Laila Foto Kitap ile tanıştım.


Laila Fotokitap ın web sitesinden indirdiğim tasarım programı ile hızlı bir şekilde fotoğraflarımı yükledim, yanlarına dilediğim karakter, renk ve büyüklükte yazılarımı ekledim. Dilerseniz arka plan olarak programda yüklü çeşitli görselleri kullanabiliyorsunuz. Ben ilk kez denediğim için riske atmamak adına düz renk kullanmayı tercih ettim. Bu işle uğraşırken; birlikte ne kadar az fotoğrafımız olduğunu fark ettim, demek ki ne yapıyoruz; bundan sonra daha çok birlikte fotoğraf çekiliyoruz ;)

Kullandığınız fotoğrafların görüntü kalitesinin yüksek olması gerekiyor ki büyük boyda baskı yapabilesiniz. Ben düşük kalitede olanları küçük boyutlarda yükleyerek sorunu çözmeyi tercih ettim ;) Programın ara yüzü ve kullanım mantığı hayli kolay zaten, yüklediğiniz fotoğrafta bir hata olması halinde yanda uyarı veriyor zaten, ona göre düzenleme yapabiliyorsunuz ;)


Ön ve arka kapağa basılacak fotoğrafları seçebilir, aynı sayfaya birden fazla fotoğraf yükleyebilir veya fotoğrafınızın çözünürlüğü yetiyorsa iki sayfaya tek bir fotoğrafı yayabilirsiniz. İki sayfa arasındaki kat yerinde çok ufak bir görüntü kaybı oluyor ama o da fotoğrafın özelliğini bozmuyor.

Pek umudum olmamasına ve kargoda türlü sorunlar yaşanmasına rağmen;firma yetkililerinden özel rica etmem üzerine evlilik yıldönümümde mesai bitimime 2 saat kala işyerinde elime ulaştı :) Kargo ücreti 4,25 gibi cüzi bir tutar, ben 20X27 boyutundaki Laila Klasik modelini tercih ettim. Dilerseniz yatay, dikey, kare versiyonları da mevcut. Ayrıca sevdiğiniz fotoğraflarınızı poster yaptırma imkanına da sahipsiniz.


 Siparişimin zamanında ulaşmasının haricinde; baskı kalitesinin mükemmel olması, fotoğraflarımda hiçbir bozulma olmadan baskı yapılabilmesi ve tabi ki fiyatlarının da diğer markalara göre uygunluğu bu alışverişten hayli memnun kalmamı sağladı. Farklı ve kalıcı hediye arayışında olanlara güzel bir alternatif diye düşünüyorum ;)


 Son bir öneri; sadece fotoğrafla yetinmeyip altlarına o anı çağrıştıran, sizin için anlamlı cümleler ekleyin, kompozisyon gibi olduğunda incelemesi daha zevkli oluyor, ben bile hala tekrar tekrar açıp okuyorum :) Peki siz nasıl buldunuz ikinci hediyemi, güzel bir fikir olduğuna inanıyorum ;) 

                                             İncelemek isteyenler web sitesini ziyaret edebilir.


1 yorum:

  1. süper bir hediye olmuş bayıldım bu fikre henüz evlenmedik ama aklımın bi köşesinde dursun :)

    YanıtlaSil