26 Temmuz 2013 Cuma

Yaz aylarında cilt bakımı


Sıcakların zirve yaptığı bu günlerde cildinize nasıl bakım yapmalı,neleri kullanmalı, nelerden uzak durmalısınız diye uzun uzun anlatmama gerek yok sanırım. Zaten bu blogu takip edenler genelde bu konularda yoğun ilgili kişiler oluyor ve kendileri gayet iyi biliyor ;) Ben size yaz aylarında cilde iyi gelebilecek doğal ürünler, cilde yönelik bitkisel bakım reçeteleri hakkında bilgi vereceğim ;)
Kendinize ayıracağınız ufak zamanlarda bu maskeleri uygulayarak cildinizin nefes almasını,yağlanmanın azalmasını sağlayabilir, ışıltınızla herkesi büyülebilirsiniz.


Yulaf maskesi: Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamak ve siyah noktalardan kurtulmak için yulaf mükemmel bir tahıl. Üstelik bu kolay maske ile cildinizdeki aşırı yağlanmayı da önleyebilirsiniz. Pişmiş yulaf ezmesini yüzünüze sürün, 15 dakika kadar kurumasını bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki değişikliği hemen fark edeceksiniz.

Avokado Maskesi: Püre haline getirilmiş avokadoya bir iki damla zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Yüzünüze sürüp 10 dakika bekleyin. Avokado maskesi yüzünüzdeki pürüzlü tabakayı yok etmekle kalmayıp ayrıca sağlıklı bir cildin ihtiyacı olan vitaminleri de sağlar. 

Uygulaması yalnızca 20 dakika süren 3 farklı seçeneği bulunan maskeler; cildinizin kendisini tazelemesini sağlayacak:
Bal, limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırarak maske haline getirir.
İkinci reçete; limon suyu ve 1 yumurta sarısını karıştırıp cildinize sürmenizdir.
Üçüncü seçeneğiniz ise sütte pişirdiğiniz 1 elmayı ezip, ılıdığında yüzünüze sürmeniz :) Bu 3 maskeyi de 20 dakika cildinizde bekletip ılık suyla temizleyebilirsiniz.


Papatya Yağı: Her cilde faydası olan Papatya Yağını kendiniz evde yapabilirsiniz :) Önce kendimizi kırlara,bahçelere atıp taze taze papatya topluyoruz, taç yapıyoruz, eğleniyoruz ve geriye kalan papatyalarımızı yağ yapmak için kolları sıvıyoruz :) Yalnızca 30 gr olması yeterli, 100 ml susam yağı ve 100 ml kırmızı kantaron yağı ile karıştırıyorsunuz. Cam kavanoza koyduğunuz karışımı benmari usulü ile sıcak suda yaklaşık 1 saat beklettikten sonra iyice çalkalayarak tülbetten geçirip süzün. Yağa batırdığınız pamukla cildinizi temizleyebilirsiniz ;)

Sivilceli Deri için Okaliptüs Banyosu: Banyo küvetini su ile doldurmaya başladıktan kısa süre sonra; krema veya süt ile seyreltilmiş 5 damla okaliptüs yağını duş suyuna karıştırın. İdeal banyo süresi 15-20 dakikadır, daha fazlası kan dolaşımını ve cildi olumsuz etkileyebilir. Banyodan sonra yatakta kısa bir dinlenme hayli etkili olacaktır ;)
(Bu arada okaliptüs yağı sinüzit ağrılarından muzdarip olanlara da bir hayli faydalıymış. Sabah akşam burun deliklerine 1 er damla damlatılması halinde ağrılardan kurtulmanız mümkün. Faydaları sadece bununla da bitmemiş;mikrop öldürücü, kas gevşetici, saç besleyici kepek önleyici gibi bir çok alanda bir çok fayda sayılmış. Siz siz olun bu yağı eksik etmeyin ;) )

Yağlı Cilt ve cildin rahatlaması için Elma Sirkesi Banyosu: 1/4 litre elma sirkesini banyo suyunuza karıştırın. Banyodan sonra duş almamanız,sirkeli suyun cildinizde kuruması gerekiyor. Ardından yağlı olmayan nemlendirici losyon ile cildinizi kremleyin. Banyo suyuna ayrıca eklenen 8 damlacık lavanta yağı ruhsal açıdan rahatlatıcı etki yapacaktır.

Kuru ciltler için Yağ ve Süt Banyosu: 1 bardak ılık süt ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını iyice çalkaladıktan sonra banyo suyuna eşit olarak dağıtın. Banyonun ardından sıcak bir duş alınır ve nazikçe kurulama işlemi yapılır.


Bir de cildinizin gerginleşmesi, kırışıklıklara karşı savaşabilmeniz için bir kaç önerimiz olsun :)
80 gr limon suyu, 30 gr havuç suyu ve 30 gr salatalık suyunu karıştırıp kırışık bölgelere kompres yapabilirsiniz.
Lavanta, biberiye ve gül yağı da cildi gerginleştirir, günlük cilt bakımınızda kullanabilirsiniz.
Her gün bir kez yağı alınmış sütle cildinizi yıkadığınızda da kırışıkların azaldığını göreceksiniz.

Yalnız bu reçeteleri uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli husus; bu maskelerin kısa süre içinde tüketilmesi gerektiğidir. Doğal bakım kürleri; yapay kozmetik ürünleri gibi koruyucu ve katkı maddeleri içermediğinden uzun süre durmaları halinde faydadan çok zararı olabilir. Bitkisel yağlar bir kaç ay bozulmadna bekleyebilir,ancak krem ve losyonların en çok 2 hafta içinde tüketilmesi gerekir.

6 yorum:

  1. Cildi tazeleyen tarifi deneyeceğim. Emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsi birbirinden faydalı ya,üstelik doğal da,üşenmeyip hepsini denemek istiyorum ben de :)

      Sil
  2. ben de ikizlerim :) bloğunu yeni görüyorum birbirimizi takip edelim mi? :)

    YanıtlaSil
  3. ah lavantanıın gorseli bile ruhumu dınlendırdı bebegım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi? ben de görüntüsüne ne kadar hasta olsam da kokusuna hala biraz mesafeliyim,beyaz tende azıcık ağır duruyor sanki :) ama deli gibi kullanmak istiyorum :)

      Sil