6 Mayıs 2013 Pazartesi

Hem güzel hem anlamlı olabilecek ne hediye alsam?

Herkese yeni bir haftadan merhabalar. Bu yazı ile sizleri büyük bir dertten kurtaracağımı,aynı zamanda da büyük ve hayırlı bir iş başaracağınızı vaat ediyorum :)
Son günler geldi çattı,siz hala anneler gününe veya bir doğum gününe hediyenizi almadınız; yine son ana avm koşturmacasına bıraktınız dimi ;) Hediye almak genel olarak insanı sıkıntıya sokan bir süreç. Sevgilime ne hediye almalıyım, annem nasıl bir hediye beğenir, erkekler için hediye seçenekleri nelerdir diye kara kara düşünür, yana yana ordan burdan fikir almaya,o avm senin bu avm benim gezmeye kalkarız. Peki siz de benim gibi her sene,her doğum gününde, her anneler-babalar gününde aynı şeyleri almaktan,bir çember etrafında dönmekten sıkılmadınız mı?
Üstelik sürekli aynı tarzda şeyler için para harcamak da insana kendisini enayi gibi hissettiriyor,yani daha açık ifade edecek olursam; klasik deyimle, bu tür günler,ay dönümleri,doğum günleri vs. kutlamalarla yalnızca kapitalist sisteme hizmet ediyoruz gibime geliyor.Sakın politik söylemlere girdim sanmayın,ben yalnızca bir ruhtan yoksun,standarda bağlanan hediyeler için böyle konuşuyorum,yoksa tabi ki hediye vermek-almak güzel şeyler, ama üzerinde düşünüldüğü belli olduğu sürece, hele bir de sana,ona veya birilerine, bir şeylere faydası oluyorsa ondan ala hediye yoktur!

Bu anneler günü için ne yapsam da klasik rutinden kurtulsam diye düşünürken ben çok içime sinen bir şey yaptım,ona en sonda değineyim,şimdi size neler yapabileceğinizi anlatayım.

 

WWF den gelen bir bülten çok anlamlı bir mesaj taşıyordu: "Anneniz adına nesli tehlike altında olan bir türü evlat edinerek  bu türlerin korunması için yürüttüğümüz çalışmalara destek olabilirsiniz. Bir canı korumanın ne demek olduğunu en iyi bilen annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun!" 
Neymiş bu diye merak ettim ve direk siteye daldım bir de ne göreyim; nesli tükenmekte olan hayvanları çok cüzi ücretler karşılığında evlat ediniyorsunuz.Anneniz için evlat edindiğiniz hayvanla ilgili sertifika hediye olarak gönderiliyor,bağış tutarına göre evlat edindiğiniz hayvanın maskotu da size gönderilebiliyor. Anneniz veya sevdikleriniz için; bir kutup ayısı,panda veya bir yunus evlat edindiğinizi,nesillerinin tükenme tehlikesine karşı onları koruma altına aldığınızı düşünsenize,bundan anlamlı bir hediye olamaz bence! Hemen şimdi bir panda,saz kedisi,orfoz,minik kaplumbağa veya kutup ayısı evlat edinmek için BURAYA göz atın ;)



Ayrıca; yine WWF nin panda dükkan ından; çevreye dost olmasının yanı sıra hayli yaratıcı hediyeler bulabilirsiniz. Eski dergilerden yapılmış fotoğraf çerçevesi hayli hoşuma gitti benim; özellikle de "Okuduğunuz dergiye bir not düşün,çünkü yarın bu dergi size çerçeve olarak GERİ DÖNEBİLİR" mesajı ile tam 12 den vuruyor ;) hediye skalası ise sandığınızdan çook daha geniş; ofis malzemelerinden dekorasyon ürünlerine,orta sehpadan oyuncaklara kadar hayli ilginç hediye mevcut. yerinizde olsam şimdi hemen Panda Dükkan a göz atar, veya bütün ürünleri görebilmek için katalog u incelerdim ;)

Son olarak;bizzat benim de bu sene tercih ettiğim çok anlamlı bir hediyeden bahsedeceğim. Özellikle ev hanımı olan annelerimizin,bizleri yetiştirmesine rağmen "şu yaşa geldim,bir işin ucundan tutmadım,deyim yerindeyse bir dikili ağacım bile yok" dediklerine tanık olmuşsunuzdur. Annem de üç tane çocuğu yetiştirmekle en büyük başarıya ulaşmış olmasına rağmen; arada bu tür serzenişlerde bulunurdu. İşte böyle anlardan birinde TEMA nın bir projesi yardımıma koştu :)

Tema'ya yılın bütün zamanlarında nakit veya ağaç bağışı yapılabiliyor malum;ama artık özel günler için de bağış yapabiliyorsunuz.Tema kim için,ne amaçla bağış yaptığınıza dair sertifikayı dilerseniz e-posta ile,dilerseniz de kargo ile gönderebiliyorlar. Veya vakıf merkezinden bizzat siz de teslim alabiliyorsunuz.Bu sayede annenizin "bir dikili ağacım bile yok" hüzünlerine çare olabilir veya sevgilinize,eşinize,minik bir orman hediye edebilirsiniz. Şahsen ben minik ormanımın sertifikasını teslim aldım bile,ama annem duymasın sakın,aramızda kalsın ;) Sizler de sevdikleriniz için fidan veya meşe fidanı alabilir,hem onları böyle anlamlı bir hediye ile mutlu edip hem de geleceğe anlamlı bir katkıda bulunabilirsiniz.

Daha ne duruyorsunuz; panda mı evlat edinirsiniz,sevdiklerinize minik bir orman mı kurarsınız; seçin beğenin alın hediyenizi ;)

2 yorum:

  1. Benimde minik kardesim boyle bir organizasyonda bir koala evlat edinmis! cok seker post kartlari yolluyorlar, cok anlamli bencede ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize ve kardeşinizin hassasiyetine çok sevindim,onu da tebrik ederim,yazıyı daha fazla kişiye ulaştırmama yardım ederseniz çok mutlu olurum ;)

      Sil