12 Nisan 2013 Cuma

Mekanist' le İstanbul Culinary Institute workshop deneyimi!

Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim etkinliği yazmak bugüne kısmet oldu. Mekan arayışlarım, yeni mekan keşfim ve sizlere duyurmamda her zaman en etkili referansım mekanist olmuştur malum. Çok sık yazamasam da blogda yazdığım mekan önerilerinde de yine bu siteden destek alırım. Geçen hafta mekanistin özel üyelerine yönelik olarak düzenlediği 3 saatlik aşçılık okulu etkinliğine katıldım. Davet ilk geldiğinde; "hıımm akşam işten yorgun argın çıkıp bir de yemek mi yapıcaz yahu" diye tereddütte kalmışsam da, neden olmasın diyerek gittim. Ve en doğru kararı verdiğimi anladım.

İstanbul Culinary Institute; Taksim Tepebaşında Pera Müzesinin hemen yanında güzel bir binada bulunuyor. Giriş katı ve üstü restaurant bölümü olarak haftanın yedi günü açık. Mekana ilk gittiğimde bir süre tek başıma oturup ortamı inceleme imkanım oldu. Her gün restaurantın kendi özel tariflerinden oluşan menüler yayınlıyorlar. O günün menüsünde en çok ilgimi çeken şey Lavantalı Profiterol ve Lavantalı Dondurma oldu. Tatmak lazım diye düşünürken mekanın Kurumsal iletişim sorumlusu Ebru Hanım' la tanıştık ve mekan hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. Lucca gibi önemli mekanlara menü danışmanlığı yapan aşçıların eğitim verdiği Culinary, hem profesyonel hem de amatör aşçılık eğitimi için cookschool ve chefschool lar düzenliyor. Dilerseniz mutfağa gireyim mükemmel lezzetler yapmayı öğreneyim diyebilir, dilerseniz de yok ben hazır yapılmışı yiyeyim diyerek restaurant bölümünü tercih edebilirsiniz. Restauranta bir akşam yemeği için gidecek olursanız farklı şaraplar ile farklı yemeklerin küçük porsiyonlar halinde sunulduğu ve her ay değiştirilen Tadım Menüsü nü denemenizi öneririm.

Bütün ekip toplandıktan sonra şefimiz Erkan Kıyıcıoğlu ile mükemmel yemekler yapmak için workshopların düzenlendiği, mutfak bölümüne geçtik. 
Yapılacaklar listesi hayli uzun olmasına rağmen, şefimizin biz gelmeden önce yapmış olduğu hazırlıklarla kısa sürede bütün yemekleri yaptık... demeyeceğim, zira bunların arasında dolapta 48-60 saat bekletilmesi gerekenler olduğu için öncelikle yapımını öğrendik, bir kısmını ise bizzat biz hazırladık. 




Menüde somon gravlax, beurre blanc sos, preserved lemon sos, çam fıstıklı baby rokalı salata,patates pulu kaplı levrek ve kuşkonmaz sote vardı. Tatlı olarak ise kireçte bekletilmiş kabak tatlısı, tahinli dondurma ve ceviz kreması! Ebru Hanım ve Erkan Bey in verdiği bilgiye göre; somon gravlax çok beğenildiği için menüye alınmış olan lezzetlerden. Gitmeniz halinde tatmanız mümkün. Olur da tahinli dondurma gününe denk gelirseniz aslaaa kaçırmamanız gereken mükemmel bir lezzet.


Patates pullu levreklerimizi,kuşkonmaz sote,beurre blanc sosumuzu bizzat yaptıktan sonra bizim için özenle hazırlanmış masamızda kendi ellerimizle yaptığımız mükemmel lezzetteki yemekleri yedik. En az yemekleri kadar güzel sohbeti olan Ebru Hanım ve Erkan Bey ile ve tabi ki mekanistçilerle bol bol sohbet ettik. Özetle; her açıdan lezzetli,eğlenceli, öğretici bir gece oldu.

Sizlere tavsiyem; yemeye gidecek olursanız mutlaka Tadım Menüsünü denemeniz. Ve tabi ki mutlaka amatör veya profesyonel, beğendiğiniz aşçılık kurslarına dahil olmanızdır. İstanbul Culinary hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya aylık eğitim programını görmek için ise buraya göz atabilirsiniz. Sadece benim yorumlarımla kalmamak,mekan hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz mekanistteki sayfasına bakabilirsiniz.
Mekanist in etkinlik hakkındaki blog yazısını ve detaylı bilgileri incelemek isteyenleri ise; buraya ve şuraya alalım :)
Bir sonraki mekanist etkinliğini de yakın zamanda yazmak ümidiyle,herkese mutlu hafta sonları :)

2 yorum: