22 Nisan 2013 Pazartesi

Kilo Verdiren Sağlıklı Atıştırmalıklar


Artık çok iyi biliyorum ki çevremdeki herkes diyette! Yaz yaklaşıyor diye herkeste bir panik,bir heyecan,gram-kalori hesapları bütün diyalogların ana konusu haline gelmiş. Madem herkes diyette, arada kaçamak yapma hissi de doğuyordur herhalde diye düşünerek bari bir sevap işleyelim dedik. Diyet yapıyorum diye kendinize eziyet etmek yerine burada tavsiye edilen sağlıklı atıştırmalıklardan tüketebilir, kilo almak bir yana metabolizmanızın hızlanmasını sağlayabilir ve yağ yakımını kolaylaştırabilirsiniz.


1-AYRAN+LEBLEBİ: Bugüne dek bu öneriyi bir yerde okumamış olma ihtimaliniz hayli yüksek. Mideniz kazındığında, bir şeyler atıştırmak istediğinizde ayran ile birlikte tüketilecek bir avuç leblebi diyetinize zarar vermeyecek,kazıntı hissini ortadan kaldıracaktır. Leblebi fazla mide suyunu alarak açlık hissini yok ediyor,ayran ise hem kalsiyum ile yağ yakımına etki ederken hem de verdiği şişlik ile tok hissetmenizi sağlıyor.


2-KARANFİLLİ TARÇINLI YEŞİL ÇAY: Canınız tatlı bir şeyler mi istedi? Derin bir nefes alın ve bu çayı hazırlamaya başlayın. Yeşil çay,tarçın çubuğu ve karanfili bir demlikte demleyebilir veya ofis ortamında içebilmek için hazır sallama yeşil çayların içine toz tarçın ve bir adet karanfil atabilirsiniz. Karanfil ve tarçın tatlı yeme isteğinizi bastıracaktır, yeşil çay ise vücutta su tutulmasına neden olan klasik siyah çayın aksine sindiriminizin hızlanmasına yardımcı olacaktır.


3-YOĞURT: Öyle kutulardaki hazır,meyveli yoğurtlar değil benim bahsettiğim, gayet evlerimizde kullandığımız düz süzme yoğurt! Meyveli kutu yoğurtlara göre daha sağlıklı hem de daha ekonomik olan bu yoğurdun içine diyetinizi müsade ettiği her türlü meyveyi koyabilirsiniz. Yoğurdun bel çevresindeki yağların yakımında hayli etkili olduğu artık herkesçe bilinen bir gerçek. Hem de öyle light olmasına bile gerek yok,normal yoğurt da aynı sağlık kriterlerine sahip,aynı etkiyi sağlıyor.


4-PATLAMIŞ MISIR: Tabi ki sinemadaki gibi yağlı ve tuzlu olanından bahsetmiyoruz :)) Yağsız ve tuzsuz olarak hazırladığınız patlamış mısır bol su ile tüketildiğinde kısa sürede ciddi tokluk ve şişkinlik hissi yaratacak,bir şeyler yeme isteğinizi bastıracaktır.

Bunların yanı sıra; yeme alışkanlıklarında yapılacak bir kaç ufak değişiklik kilo verme sürecinizde etkili olacaktır. Klasik bilinen doğruların haricinde, pek duymadığımız ancak hayli işe yarayan, Mehmet Öz ün kilo vermeye yönelik 100 önerisinden göze çarpanlar, en kolay uygulanabilenler nelermiş bir de onlara göz atalım!

*Kendinize kilo kaybetme hedefi koymayın,amacınız belli bir kıyafet bedeni veya bel ölçüsü olsun.
*Bir adım ölçerle günde kaç adım attığınızı hesaplayın. Eğer günde 10 bin adım atmıyorsanız yeterince hareket etmiyorsunuz demektir.
*Susuzluğu açlıkla karıştırmayın,açlık hissettiğinizde öncelikle 1-2 bardak ılık su tüketin.
*Günün erken saatlerinde tüketilen KIRMIZI PUL BİBER hem sindiriminizin hızlanmasını hem de tok kalmanızı sağlayacaktır.
*Yemeğinizin ortasında 30 saniye durun,o anda ne kadar aç olduğunuzu gözden geçirin,belki de doymuş olduğunuzu hissedecek ve o anda gereksiz yemeyi bırakacaksınız.
*Tartı yerine mezura kullanın,kadınlar 82,5 erkekler ise 90 cm altını hedeflemelidir.
*Yiyecek etiketlerini inceleyin. Porsiyon başına 4 gramdan fazla yağ içerenlerden uzak durun.
*Egzersiz öncesinde bulabiliyorsanız taze, yoksa dondurulmuş çileği yoğurtla karıştırarak tüketin.

Kendinize eziyet etmeden,ruh halinizi bozmadan dilediğiniz kiloya kavuşabilmeniz için bu önerileri mutlaka uygulamanızı tavsiye ederim ;)

3 yorum:

  1. güzel bir paylaşım olmuş. eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek,faydası oluyorsa okuyup başkaları ile de paylaşmanızı sağlayabiliyorsam ne mutlu :))

      Sil
  2. Güzel öneriler uygulamak önemli tabii

    YanıtlaSil