12 Nisan 2013 Cuma

Hayatınıza MAD-MEN dokunuşu!

Mad Men dizisini bilmeyenimiz yoktur. 60 lı yıllarda bir ajansta çalışan başarılı adamları, onların hayatlarındaki kadınları, modernizmin ilk etkilerinin bu insanların bünyelerinde nasıl açığa çıktığını zevkle izliyoruz. Diziyi zevkle izlememizin altında yatan bir başka sebep de; dönem dizisi olması itibariyle nostaljik-retro-vintage ... bütün o sihirli kelimelerin öğelerini taşıyor olması :)
Özellikle biz kadınlardaki retro-vintage tutkusu malum. Bu nedenle dizinin gerek giyim kuşam, gerek dekorasyon unsurlarını bir incelemeye almalı diye düşündüm.


Bir kere baştan anlaşalım, bronz olma meraklısıysanız bu tarzı hiç denemeyin derim :) Çünkü diziden de bildiğiniz üzere dönem kadınlarının hepsi mükemmel beyaz tenlere sahip. Dolayısıyla makyaj tarzları da o tene en çok yakışan türden. Çok koyu tenli veya 12 ay bronz gezebilenlerdenseniz bu konsepti uygulasanız da sonucu çok beğenmeyebilirsiniz.
Giyimde günümüzde de kolaylıkla Zara, Koton koleksiyonlarından bulunabilecek tarzda; sert kumaştan yapılmış belden itibaren kabaran-yarı tütü görünümünde elbiseler dolapta bulundurulması gerekenler arasında ilk sırada. Ayrıca vücudu saran,tercihen ipek ve saten gömlekler ile birlikte kalem etekler de hayli şık duracaktır. 
 





Giyim kuşam kısmı tamamdır peki ya saç-makyaj? Saçlarınızı iri ve belirgin buklelerle veya krepeli topuzlarla kolaylıkla o dönemin havasına sokabilirsiniz. Makyajda ise; zaten günümüzde çok beğenilerek kullanılan yoğun kırmızı ruj başrolde oynuyor. Bunun yanı sıra eyeliner ile de vintage görünümü sağlayabildiğinizi zaten artık çok iyi biliyorsunuz dimi :) Saçlarımızı bol krepelerle topuz yapmak veya iri ve belirgin buklelerle açık bırakmak da tamamlayıcı unsurlardan olacaktır.
Takılarınızda bol bol inci kullanabilirsiniz. Baksanıza 60 lı yılların Vogue kapağı bile inci den görülmüyor :))

Peki gelelim evimize, mad-men dekorasyonunu seviyorsanız evinizi bu moda nasıl sokarsınız? Don Draper ın eski ofisi ve evinden de gördüğünüz gibi; ahşap ile kahverengi tonları ile aranızın iyi olması lazım.





Şahsen ben bu kadar sert çizgilerde bir dekorasyon yapamam, onun yerine daha küçük detaylarla o havayı yaratmaya çalışırım. Mesela evin dikkat çeken bir köşesine yerleştirilecek,dönemin ruhunu yansıtan bu tür tablolar, daktilolar ve dizide sıkça kullanılan objeleri kullanmak güzel fikir olabilir. Desen olarak ise geometrik desenleri tercih edebilirsiniz; geometrik desenler için burayı da incelemenizde fayda var ;)





Ay bir diziden amma konsept çıktı,abarttı mı ne sanki diye düşünen varsa; bu Barbie koleksiyonunu incelemenizi öneririm. Dizi karakterlerinin birebir benzerleri olan bu bebekler hayli ilgi görmüş.



En sona; konsept için en mükemmel sonucu verecek öneriyi bıraktım. Düğün yapacak olan takipçilerimiz; düğününde hadi o olmazsa nikahında mutlaka bu tarzı denemelerini öneririm. Dönemin tarzına en uygun vintage gelinlik modelleri için justin alexander markasında bir dolu model bulabilirsiniz. Bu tarzda bir gelinlik veya nikah elbisesine gelin başı dediğimiz saç modeli olarak iri,belirgin bukleler veya krepeli topuz olacaktır. Tarza uygun saç aksesuarı ve modeli de hayli kolaylıkla bulunabiliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bakalım bu tarz hakkında? Bir ben miyim bu denli hayran olan? ;)

3 yorum:

  1. diziyi seyretmiyorum ama tarzı konusunda bilgim var çok tarzım değil ama barbie koleksiyonuna bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka izlemeni öneririm orjinal ve sürükleyici bir dizi ;)

      Sil