7 Şubat 2013 Perşembe

Sevgililer Günü lezzetleri!

Her zaman derim; en güzel hediye çaba ve özen gösterilmiş, emek sarf edilmiş, sevdiğine verdiğin değeri açıkça belli eden bir hediyedir diye. 14 Şubat Sevgililer Günü nün yaklaştığı şu günlerde, aman yandım yandım sevgilime ne alsam, ne yapsam da mutlu etsem heyecanlarıyla dolu ortalık. Ne alırsınız o tamamen size ve sevdiğinizin zevkine kalmış bir şey ama ben size, özellikle de kadınlara, kalbine giden yolun midesinden geçtiği beylerin gönlünü fethetmeleri için bir kaç tarif sunmaya karar verdim. Görsel anlamdaki güzelliğinin yanı sıra lezzeti ile de sevgilinizin aklını çelebilir, Sevgililer Gününün en fedakar,en yetenekli, en becerikli sevgilisi, eşi ilan edilebilirsiniz. Hadi o zaman tariflere bir göz atalım ;)
SEVGİLİLER GÜNÜ BAYKUŞU:
Gerekli malzemeler: Tofita tarzı yumuşak şekerleme, draje ve bonibonlar, pastanelerden alabileceğiniz kalp şeklinde çikolatalar, renkli pasta süsleri,kalıplar ve süprizi tamamlamak için renkli kağıt ve kalemler ;)

 Yumuşak şekerlemeleri kalıp yardımı ile kesip resimdeki şekli vererek,kalp şeklindeki çikolatanızın üzerine yerleştirin, draje ve bonibonlarınızı göz yapmak için kullanabilir, renkli kağıtlarınıza sevdiğiniz için hazırladığınız aşk cümlelerini yazabilirsiniz.

                                                                        
                                                                     MEYVE KEBABI:
Adına bakıp da aldanmayın, görünümü bir o kadar sevimli, bir o kadar sağlıklı mini tariftir kendisi :) Kalp şeklindeki kalıplarla dilediğiniz meyveleri keserek, minik çöp şiş çubuklarına takabilir, yanına krem şanti, benmari usulü eritilmiş çikolata ile sos yapabilir, atıştırırken vicdan azabı da çekmemiş olursunuz :)

KALPLİ KIZARTMALAR
Kalpli kalıplarla elde edeceğin patatesleri kızartarak bu sevimli patates kızartmalarını kahvaltıda sevdiğine sunabilirsin ;)


AŞKIN MEYVESİ
Nar; bereketin simgesiyse, aşkın rengi kırmızıysa; o zaman NAR bence AŞK ve SEVGİ için mükemmel bir sembol! İşte benmari usulü eriteceğiniz çikolata, kırık fındık parçaları ve nar taneleri ile yapacağınız mükemmel tatlar. Anlamı büyük, lezzeti farklı bu tarifi bizzat deneyeceğim.

1+1=1 MEYVESİ :)
Yuvarlak şekilde dilimlediğiniz elmaların ortasını kalp kalıpla çıkarıp, aynı kalıpla kestiğiniz ananası içine yerleştirebilir, iki farklı insanın nasıl bir bütünü oluşturduğunu basit bir şekilde gösterebilirsiniz sevdiğinize ;)

KALBİM SENİN KAHVALTISI:
Kalp kalıbınızla hazırlayacağınız tuzlu muffinler, omletler ve krepler veya elle şekil verebileceğiniz pizzanız ile sevdiğinizin güne AŞK la başlamasını sağlamanız mümkün ;)




Benim bulduğum,sunabildiğim seçenekler bunlar, seçenekleri arttırıp sürprizi coşturmak tamamen sizin yeteneklerinize ve hayal gücünüze kalmış bir durum, şimdiden kolay gelsin herkese ;)





5 yorum:

  1. Of of ağzımın suyu aktı ama :)) Narlı olan tarife ve kalp kızartmalara bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. narlı olan benim de çok hoşuma gitti cidden :)

      Sil
  2. ahh hepsi karşımda benim olsa diye hayal ettim :) Ne kadar harikalar :) Ben önce pizzayı yerdim. Sonra tüm tatlıları :) Aralarında su güzel diye seçemiyorum çünkü hepsi bana hitap ediyor :)

    YanıtlaSil
  3. yumurta dışında hepsini yerim :P

    YanıtlaSil
  4. Narlı süper ilk dikkatimi çeken oydu. Yorumları okuyunca haklıymışım diye düşündüm Narlıyı beğenmekte :)

    YanıtlaSil