1 Şubat 2013 Cuma

dekorasyonun geometrisi

Sizler de benim gibi ev dekorasyonunda yeniliğe açık mısınız?Klasiklerdense sıra dışı,yenilikçi, modern görünüme sahip eviniz olsun isteyenlerdenseniz bu akıma ayak uydurmanızı öneririm. son zamanlarda yoğun rağbet gören akım; kimimizin en sevdiği kimimizin ise lise yıllarını kabusa çeviren bir dersten, geometriden esinleniyor. geometrik çizgilerin ev eşyalarına taşınması sonucu ortaya hayli canlı, neşeli sıra dışı görüntüler çıkmış.
Evinizin en azından bir odasında bu akıma uygun bir kaç aksesuar ile yeniliğin tadını çıkarabilirsiniz.Geometrik desen denince akla ilk gelen tabi ki de aynalar oluyor. Bir kaç yıldır türlü desenleri ile evleri süsleyen bu aynaları; altıgen seçmeniz halinde hayli güzel bir görüntü oluşuyor.


Sadece yapıştırılabilen, modern kesimli aynalarda değil, eski tip çerçeveli ve klasik görünümlü aynalarda da bu akım kullanılmış ve ortaya hem ağır bir duruş hem de modern bir çizgi çıkmış.

Bu akıma uygun dekoratif ürün bulamadım diyenlere bir kaç DIY önerisinde bulunayım. Kırtasiyeden alacağınız rengarenk grafon kağıtlarını; ilkokulda sınıfı süslerken yaptığımız gibi dilediğimiz şekillerde katlayarak,geometrik desenler elde edebilir, içine bir ampul ucuna da zincir geçirerek kendi lambanızı yaratabilirsiniz ;) Detaylı yapım aşamasına dair görselleri de dayanamayıp bu postta yayınlıyorum.


Ayrıca; internetten bulup beğendiğiniz desenlerin renkli çıktısını alıp çerçeveletin, böylece deseninden çerçevesine tamamen kendi zevkinize hitap eden mini çerçeveleriniz olacak ;) Veya çıktısını aldığınız desenleri KOÇTAŞ veya IKEA larda satılan kağıt lambaderlere veya avizelere, mini vazolara sarabilir, çok cici aydınlatmalar eğlenceli vazolar elde edebilirsiniz ;)




Bu tarz bir kitaplık, evinize bambaşka bir hava verecektir.

Bu akıma dair evime ilk alacağım şey; bulabilirsem bu cici kilim olacak,renklerine hayran kaldım!

Bana bu kadar küçük desenler yetmez,daha yoğun istiyorum derseniz, duvarlarınızı geometrik desenlerin bulunduğu duvar kağıtları ile kaplayabilirsiniz. Bu görseldeki gibi, renkte siyah-beyaz en doğru seçim olacak,hem renkler hem desenler göz yorgunluğuna neden olmayacaktır.

Kendin yap fikirleri bitti sanıyorsanız yanıldınız. Minik balkabaklarını, dilediğiniz renk ve desenlerde boyayıp vernikleyerek salon ve oturma odalarınız için bu kadar sevimli, bu kadar neşeli aksesuarlar yapmanız mümkün! 

İyi hoş güzel de adı üstünde bir akım,ben bu modaya fazla masraf yapmadan nasıl dahil olabilirim diye düşünenler olabilir. Kendi evimde ana eşyaları yani mobilya,perde,kitaplık gibi eşyaları mümkün olduğunca sade tuttum ki ufak aksesuarlar,tablolar ile dilediğim zaman, kısa aralıklarla değişiklik yapabileyim. Siz de bu yöntemi tercih ederseniz evinizi aklınıza esen şekle sokmanız çok kolay olacak, bu postta ve aşağıdaki minik aksesuarları alarak uyum sağlayabileceksiniz.



Turuncu renk ve otantik,geometrik desen düşkünü biri olarak, hepsinin bir araya geldiği bu dekorasyona hayran kaldım! Elimde olsa bütün parçaları alır olduğu gibi oturma odama yerleştirirdim. Bu tarz eşyaları nereden bulurum diye soracak olursanız; ben görsellerin bir kısmını pinterestten bir kısmını ise her açıdan en birinci alışveriş sitemden evmanya dan "geometrik" diye arama yaparak buldum. Almayı düşünenlerin evmanya ya bir göz atmasında fayda var. Diğer dekorasyon-ev alışverişi siteleri tecrübelerimden hiç memnun kalmadım ama bu siteden şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım,öneririm. Umarım bu dekorasyon tarzı sizlerin de hoşuna gitmiştir.

2 yorum:

  1. Benim evin girişinde kocaman boş bi duvar var. Ne zamandır tek düşüncem oraya çerçevelerden birinci görseldeki gibi bir dekorasyon yapmak fakat bi türlü gerçekleştiremedim bak şimdi sen tekrar şevke getirdin beni :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yerinde olsam hiç durmaz ilk boş anımda girişirdim hemen yapmaya :) çok da zor değil hem de gayet şık duruyor ;)

      Sil