14 Ocak 2013 Pazartesi

Modacıların 2013 favorileri!

Büyük markalar 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonlarını gözler önüne seriyor büyük bir hızla. Koleksiyonlara bir göz attım ve bir kaç ay içerisinde bize de uğrayacak akımları bir gözden geçirdim. Bu bahar ve hatta bu yaz bu kıyafetlerden bol bol görebilirsiniz, bordo modasını çok önceden haber verdiğim gibi, bu bilgileri de bir kenarda tutmanızda fayda var.

1-ÇİZGİLER: Bu sene bütüün büyük markalar; çizgilere yer vermiş koleksiyonlarında. Sıra dışı olmaması,gözümüzün kendimizi bildik bileli aşina olması nedeniyle kolaylıkla uyum sağlanabilecek bir trend.
JONATHAN SAUNDERS
MARC JACOBS
MİCHAEL KORS
2-CEKET-ŞORT TAKIMLAR: Üstteki Michael Kors tasarımı; çizgi trendinin yanı sıra sezonun bir başka trendi olan ceket-şort kombinlere de yer vermiş. Armani de bu trende yakın duran markalardan pek tabi.
EMPORİO ARMANİ
3-TRANSPARAN GÖRÜNÜM: Hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmayan, gündemden düşmeyen bir başka trend ise transparan görünüm sanırım. Ünlü modacılardan gördüğümüz kadarıyla bu bahar transparan gömlekler bir hayli revaçta olacak.
KANE
PUCCİ
4-SPORTİF PARÇALAR: Stella Mc Cartney ve Victoria Beckham; yeni sezon kombinlerinde; transparanı hangi trendle birleştirebiliriz diye düşünmüşler ve ortaya bu sonuç çıkmış. İlkbahar-yaz sezonunda gözde olacak gibi görünen spor giyimin en alakasız olabileceği düşünülen transparan ile birlikte bile uygulanabildiğini gözler önüne sermişler.
VİCTORİA BECKHAM
STELLA MCCARTNEY
4-BERMUDA ŞORTLAR: Herkesin severek kullandığı, uyulması en kolay moda budur sanırım :) 
RACHEL ZOE
DKNY
5- OVERSİZED GİYİM: Yani bizim anlayacağımız dilde; büyük büyük bedenler, bol bol giyim tarzları... Moda dediğin böyle de ilginç bir akım işte, üç dört ay önce kıyafetinin yarım beden bol olmasına bile tahammül edemezken, 3-4 ay sonrasında 2-3 beden büyük kıyafetler giydiriyor insanlara :) Şahsen benim hiç niyetim yok böyle bir akıma uymaya.
JİLL SANDER
MARNİ
6-JAPON ESİNTİSİ: İşte uyum sağlamaktan zevk alacağım mükemmel bir trend. Japon kıyafetleri bu sene bir hayli ilgi görecek gibi, bu moda, sadece kimono tarzı elbiselerle değil japon desenleri ile birlikte geliyor.
EMILIO PUCCI
PRADA
7-60 LI YILLAR: O yıllara ait desen, model ne varsa bu sene gözler önüne serilmiş. Uyum sağlayabilmek için her zaman yaptığınız gibi anne ve anneannelerin dolabını karıştırmaya devam :)
VOUITTON

MOSCHINO

8-İRİ VOLANLAR: Oversized bedenlerden sonra iri iri, göze batar şekilde gelen bir başka trend ise kocamaann volanlar :) Bu trendi uygulamaya çalışırken; fiziğiniz ve bedeninize göre seçimler yapmanızı öneririm. Neticede ne kadar moda olursa olsun, vücut yapınıza uymayan, sizi daha iri, daha kusurlu gösterecek modellerden uzak durmanızda her zaman fayda var.

CHLOE
GUCCI
Sözün fazlasını, konunun daha derin detaylarını moda bloggerlarına bırakmakla birlikte, benim söyleyebileceğim en önemli şey; moda akımlarına saldırmadan önce vücudumuzu, kusurlarımızı ve olumlu yönlerimizi iyi tanımaktır. Sırf moda diye kendinizi daha da kötü gösterecek kıyafetlere bürünmenin hiçbir anlamı olmayacak ne de olsa.
Peki siz önümüzdeki aylarda ön plana çıkacak bu akımlardan hangilerini beğendiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder