24 Ekim 2012 Çarşamba

Sonbahara en uygun dekorasyon


Dekorasyon postlarını çok sevsem de pek sık yazamıyorum,neyse ki bugün yazabildiğim günlerden biri :)
Sonbaharda dökülen yaprakların renkleri olması nedeniyle, sonbahar renkleri olarak anılan turuncu, sarı ve bordo tonlar, bence tam olarak sonbahara uyan dekorasyon tonları. Ama dökülen yapraklar gibi hüznü çağrıştırmıyor asla,bu tonlar evde-dekorasyonda kullanıldığında enerji veriyor insana, o kalıp "sıcak bir yuva" deyimini canlandırıyor :) Dekorasyon lügatında da böyle geçer zaten,turuncu ve tonları, sosyalleşmeyi teşvik eder, canlandırıcı etkiye sahiptir,mutluluk-yaratıcılık gibi hisleri açığa çıkarır,sıcaklık hissi vermesine rağmen kırmızı tonları gibi agresif bir etki oluşturmaz ;) Bol bol örnek buldum denemek isteyenler için; sizler evinizde ne tonlar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben oturma odamda bu tonların sıcaklığı ile enerjim tükenmiş bir halde eve gittiğimde enerji depoluyor,moral buluyorum :) 







Evinizi sonbahar moduna sokmak için öyle büyük değişimler yapmanıza da gerek yok aslında, ufak dekoratif öğelerle bu görüntüyü yakalayabilirsiniz.








8 yorum:

  1. Hepsi birbirinden şık şeyler :) paraya kıyası geliyor insanın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mobilyaları tamamen değiştirmek için bayaa bir paraya kıyılır tabi ama sade-düz renklerde mobilyaların varsa bu tonlarda aksesuarlarla bir anda odanı yenileyebilirsin :) ben eşyalarımı alırken ona çok dikkat ettim,krem-gri vs. tonlardan seçtim mobilyaları,bu sayede sıkıldıkça aksesuarlarla renkleri değiştirebileceğim :D

      Sil
  2. ilk fotograftaki eve bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok beğenmiştim onu,hepimize kısmet olur inşallah öyle güzel şeyler :)

      Sil
  3. Ay ay ay hepsi çok güzeller. Tam sonbahara uygun bazılarının içine koyu yeşil katılsa daha da güzel olurmuş. Turuncu iştahı açar derler bi de kilo almayalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koyu yeşille-sarıyla,kahveyle,kim hangi tonla severse onunla kombinleyebilir,ben de evde turuncunun yoğunluğunu hafifletmek için bol bol kirli beyaz tonu kullandım mesela :)

      Sil
  4. Hepsini çok sevdim ayrıca blogu da ! ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blogumu beğenmene çookk sevindim teşekkürler :)

      Sil