6 Nisan 2012 Cuma

paisley desenli pijamanı giy çık!-pijama trendi


Çocukluğum hep küçük ilçelerde geçtiği için oralarn modası(!) bugün gördüğüm modalardan O ZAMAN için pek farklıydı :) ama bakıyorum da küçücük ilçelerin esnafı, yıllaaaar sonrasının, bugünün modasını,trendlerini tahmin etmiş meğer =D mesela birazdan tanıtacağım ve sokakta PİJAMA TRENDİ(!) diye kulaktan kulağa yayılan kıyafet, o zamanlar ya pazarlarda 3-5 liraya satılır ya da kumaşı alınır annelerce kolaylıkla her renk her desende dikilirdi, adı da pijama değil PANTOLON ETEK ti :)





Bir de böyle tipik erkek pijaması modelinde olanlar var ki,zaten maskülen giyinmek tarzım değil,bir de pijamayla hiç havamı bozamam şekerim =)


Hele ki ünlülerin böylesine paspal,böylesine evde görünmesine neden olacak bir modaya uymalarına hiççç akıl erdiremiyorum!

Küçüklüğüm bisiklete binerek,sokaklarda oynayarak geçtiği için bacağıma onlardan birini geçirir akşama kadar rahatlıkla coşardım ve severek giyerdim. Ama şimdi sorsanız bunları giyer misiniz diye, ııı ııııhhhh,sanırım küçüklüğümdeki kadar zevksiz değilim artık,giyim-kuşam ve genel olarak modaya ilişkin hayat felsefem bellidir: modaysa moda,neye yarar ben beğenmedikten sonra =)

Bu postu esasen dün hazırlamama rağmen, taslaklara kaydedip bıraktım,yarın yayınlarım diye,sabah bir de ne göreyim,aynı fotoğraflarla aynı konu bir başka bloggerda,demek ki neymiş,bugünün işini yarına bırakmayacakmışsın. O zaman ben de bir fark yaratayım dedim,sabah öğrendiğim bir başka bilgiyi posta eklemeye karar verdim. Şimdi bu pijamalar benim deyimimle pantolon etekler moda oldu ya,bunların enn enn enn über süper moda deseni ise PAISLEY denen Türkçemize ŞAL DESENİ diye geçen desenmiş efenim. Ki bu desen de o bahsettiğim pantolon eteklerimizin en en enn favori deseniydi. Bir de yanlış hatırlamıyorsam bu desen anneannelerimizin eşarplarında, günlük yazma denen baş örtülerinde pek sık kullanılırdı, ki hala kullanılıyor diye biliyorum. Tekrar düşündüm de, o zamanların esnafının amacı neydi,bizi geleceğin trendsetter ları olarak mı hazırlamaktı da biz mi fark edememişiz,baksanıza taa çocukluktan bugünlerin modasının öncülüğünü yapmışız =D


Bu desenler ise; PAISLEY- Şal deseni nin günümüze uyarlanmış, daha modern, daha sevimli, daha şık hale sokulmuş formları. Yukarıdaki desenleri beğenmeyenler, bu alttakilere kayıtsız kalamayacaktır. Mesela ben bile acaba? derken buldum kendimi :)

Alexa Chung' da hem moda deseni hem de trend pijamayı birlikte görüyoruz. Saçlarla birlikte sanki uykudan uyanır uyanmaz kendini dışarı atmış gibi bir hali var :) 
 İşte size Miu Miu çantalarının paisley desenli modeli, yani ben pijama giymem ama modadan da vazgeçemem ne yapsam ki diyen olursa, eee siz de çantada da kullanın der Miu Miu :)
İnsan Stella Mc Cartney olursa, hem o deseni hem de o pijamayı aynı anda giymek, orda burda boy göstermek zorunda, sıkıyorsa giyme :)
Biraz uzun bir post oldu ama sizler için maksimum bilgi, maksimum seçenek ve görsel sunmak istiyorum her zaman, ki bunu diğer bloglara kıyasla hep daha uzun olan yazılarımdan anlıyorsunuzdur sanırım ;) Eeee sizler ne düşünüyorsunuz peki bu trend hakkında ;)
NOT:görseller google arama motorundan temin edilmiştir.

2 yorum:

  1. tesekkur ederim ama ben zaten uzun suredir senin izleyicinim zaten :))

    YanıtlaSil
  2. Ben de genç kızlığımdan beri şal deseni hastasıyım:) Canlı renklerinden kumaş alıp etek ve pantolon diktirmek ya da dikiş öğrenebilirsem kendim dikmek istiyorum.

    YanıtlaSil