25 Mart 2012 Pazar

Earth Hour uygulamasına katılmayan kalmasın!

31 Mart Gecesi yıldızların sana bir sürprizi var.
22 Mart Dünya Su günü için bu yazıyı yazdığımda geçen sene haberdar olup takibe aldığım,ancak zamanla unuttuğum bir aktivitenin yaklaşmakta olduğunu fark ettim. WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından organize edilen bu aktiviteyi açıklayacak olursak; Wikipedia dan aldığımız bilgilere göre; bu aktivite küresel ısınmaya farklı bir yaklaşımla ilgi çekmek,doğal yaşamı korumak amacı ile 31 Mart 2008 yılından beri düzenlenen bir aktivitedir.
Doğal kaynaklarımızı ne kadar hor kullandığımız,elektrik,su sarfiyatının ne kadar düşüncesizce yapıldığı artık ortada.
Her şey WWF nin 2007 de Avustralyada iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıkları bir saatliğine kapatmak şeklinde etkinlik düzenlemesi ile başlıyor.O sene ülke çapında milyonlarca insan ve binlerce işyeri bu aktiviteye dahil oluyor ve ilerleyen yıllarda hızla yayılıyor. 

Bu etkinlik; Dünyanın 24 metropol kentinde bir saat süreyle elektrik kullanmama özünü içerir. WWF - Türkiye'nin de katıldığı "Earth Hour", küresel iklim değişikliğini durdurmak amacıyla küresel ısınmayı yavaşlatmak zorundalığını öngörmektedir.
2007 yılında sadece Sydney'de 2.200.000 kent sakininin katıldığı eylemle şehrin enerji harcaması bir saatliğine %10.2 kadar azaldı. Bu sayı, 48 bin'den fazla otomobilin, bir saat boyunca trafikten çıkmasına eşitti. Eylem boyunca şehrin simgeleri olan liman köprüsü ve opera binasının elektrikleri de söndürüldü, sadece ay ışığından yararlanıldı.

Her yıl Mart ayının son Cumartesi akşamı ışıklar Dünya Saati için bir saatliğine kapanıyor. Çevresel konulara pek duyarlı olmayan TÜRKİYE dahi bu aktiviteye dahil olan ülkelerden.
31 MART CUMARTESİ akşamı saat 20.30 dan itibaren 1 saat süreyle; İstanbul'un en önemli simgelerinden  Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Galata Köprüsü ışıklarını karartacak. Ayrıca daha önceki senelerde destek olan İş Kuleleri de yine ışıklarını karartacak binalardan.
Bu sene 31 MART Cumartesi saat 20.30-21.30 arasında gerçekleşecek olan aktivitenin sitesi için buraya göz atabilir , karanlıkta çalışan bu sitede o akşam karşılaşacağınız sürprizi takip edebilirsiniz, bu anlamlı projeye hepiniz destek olmasını ve bu aktiviteyi duyurmasını rica ediyorum. Unutmayın;DÜNYADA HİÇBİR ŞEY KARŞILIKSIZ KALMAZ. ALDIĞIMIZ KADAR VERMEK ZORUNDA KALACAĞIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder