12 Şubat 2012 Pazar

Gamze AKBAŞ hakkında en önemli notlar!

o bir anne... 3 yaşındaki oğlunun okula gittiğini,evlendiğini görmek isteyen bir anne..
bir gün evden grip bir şekilde çıkar ve hiçbir şey eskisi gibi olmaz..
o lanet hastalığa o da yakalanmıştır.Gamze AKBAŞ lösemi olmuştur.
şu an Ege Üniversitesinde yatan ve 13 Şubat Pazartesi günü kemoterapi tedavisi görmeye başlayacak olan Gamzenin acilen ilik nakline ihtiyacı var.
Ülkemizde ilik dönoru olma,bağışta bulunma gibi bir alışkanlık olmadığı malum. Ancak bu arkadaşımız için sosyal medya ve hastaneler öyle güzel organize olmuştur ki,sadece ona değil tüm lösemi hastalarına umut olabilecek bir sistem geliştirilmiştir.

öncelikle Gamze Akbaş ve diğer tüm lösemi hastalarına umut olabilecek yöntem için gerekli tüm detaylı bilgiler burada verilmiş. Ancak twitterda gördüm ki milletimizin inceleme,detaylara bakma huyu,kısacası okuma huyu yok.
Bu sebeple buraya okuduğum ve uyguladığım tüm bilgileri özet geçiyorum:
adımlar gayet basit:
öncelikle kök hücre bağışla bu sitedeki "kök hücre ve kemik iliği bağış formu" nu dolduruyorsunuz
Mailinize gelen başvuru kodu ile birlikte SİZE EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA gidiyorsunuz ve içinde 7,2 mg EDTA bulunan 4’er cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kan (hemogram) tüpü) ile kan alınmasını rica ediyorsunuz. 

Alınan kan örneklerini tüplerin üzerine TC kimlik no ve başvuru kodunuzu yazarak 24 saat içerisinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hematoloji Laboratuvarı Asma Kat Sıhhıye ANKARA 06100 adresine gönderiyorsunuz. İşlem bu kadar basit! İlik uyumu olması halinde sizinle iletişime geçecekler ve kısa süreli acısız bir işlemle bir insana hayat vermiş olacaksınız.
İLİK NAKLİ İÇİN SANILDIĞI GİBİ KAN GRUBU UYUMU GEREKMİYOR;TÜM KAN GRUPLARI KAN GÖNDEREBİLİR.
Bunun yanı sıra özellikle İZMİR de olanlar; kemoterapi esnasında bol miktarda trombosit ihtiyacı olacak,
bunun için A RH (+) kan grubundan olanların yardımda bulunmasını rica ederiz.

Bu postu mümkün olan yerlerde paylaşır ve bu sosyal sorumluluk projesine,bir insandan yola çıkarak bir çok insanın hayatının kurtulması operasyonuna destekte bulunun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder