23 Şubat 2012 Perşembe

Dekorasyonda Renklerin Önemi

Kızlar; gelin birlikte hayallerimizin evini dekore edelim!
Önce ne istediğinizi belirlemek için arkanıza yaslanıp bir süre hayal kurun,siz ne istiyorsunuz? tamamen konfor mu,baktıkça huzur bulacağınız model ve renklerde mobilyalar mı, yoksa görenlere "bu ne asalettir" dedirtecek şeyler mi? peki ya renk? Odalarınızı hangi renklerde dekore etmek ister,mobilyalarım ne renk olsun derdiniz? Dekorasyonda renklerin önemi bir hayli büyük, malum her rengin çağrıştırdığı bir duygu ve iyi geldiği alanlar var. Bu sebeple her bir odanıza karar verirken bu özelliklere karar vermenizde fayda var.
İlk olarak müsadenizle son zamanlarda kafaya taktığım YEŞİL tondan başlamak istiyorum! Hepimizin gün içinde ne kadar yoğun strese maruz kaldığı düşünülürse; sakinleşme, rahatlama ve stres atmak için en etkili renk tabi ki de YEŞİL!  Yeşil renk, sakinleştirici ruh hali ve iyi hissetme duygusu yaratır. Yeşil evde hemen hemen her oda için uygundur. Gevşeyebileceğiniz konforlu bir oturma odası veya yatak odası yaratabilirsiniz! Şu güzelliklere bir bakar mısınız ;)





Şunu unutmayın ki; hangi tercih ederseniz edin, ona uyacağını düşündüğünüz eşlik edecek bir başka renk mutlaka olsun. Bütün objelerin tek renk olması dekorasyonu boğacaktır. Yeşil rengi mavi ile kombinlediklerinde ortaya çok canlı ve ferah bir görüntü çıkmış.

Yok ben huzuru Yeşilde değil de MAVİ de buluyorum diyenlerdenseniz; MAVİ nin başka ne meziyetleri varmış anlatalım ;) Mavi kan basıncı ve kalp hızını düşürür, Ayrıca; çok yemek yemekten şikayetçiyseniz,boğazıma hakim olmalıyım diyorsanız mutfağınızı mavi ağırlıklı dekore edin derim, çünkü mavi, insanları yiyeceklere ilgisiz yapar. Özelikle yatak odası ve oturma odasında yoğun bir şekilde kullanılıyor ama tabi ki de hayal gücünüzün sınırı SİZSİNİZ :) Buyrun şöyle tatlı maviler var ;)



Gelelim benim huzurla işim olmaz;sıcak,sımsıcak tonlar olsun,kan basıncı,kalp atışlarım yükselsin,bir de üstüne iştahımın açılmasına,yemek yemeye teşvik edilmeye hazırım diyenler için KIRMIZI tasarımlara :) Kırmızı uyandırdıkları duygular göz önünde bulundurulduğunda en çok mutfak ve Yatak Odasında kullanılıyor :)) Beyaz ile birlikte kullanıldığında oturma odaları için de ideal bir renk haline gelebiliyor, ancak kırmızı yoğun bir renk olduğundan uzun zaman geçirdiğiniz odada tercih etmemenizdir, göz yorucu olabilir.



Geldik benim hayran olduğum ama hak ettiği şıklığı vermesi bir hayli zor olan,başarıldığında ise mükemmel sonuçlar veren renklerden birine :) İşte karşınızda, eski soyluların ve asillerin rengi olan, AŞK-I MEMNU asilzadelerinin de bol bol kullandığı MOR =) Asillerin rengi olması nedeniyle odaya zenginlik ve derin bir anlam veriyor :) Haa mor kullanmakta zorlanıyorum derseniz, Lavanta tonu da gayet güzel sonuçlar verebilir ;) Mor aynı zamanda romantizmin rengiymiş,dolayısıyla da yatak odalarında da kullanılması gayet mantıklı :))







Çok tercih edilmeyen,hatta bugüne dek etrafımdaki insanlarda hiç görmediğim bir renk de SARI! Bizim millet bu renge alışkın değil veya nasıl kullanacağını bilmiyor sanırım. Ama vereceğim tüyolar ve şahane görsellerle bu sıcak,enerjik renge ısınacağınızı =) düşünüyorum. Bir kere o beğenmediğiniz sarı;iletişim ve mutluluğun rengidir.Neşe ve mutluluğu çağrıştırdığı için özellikle gün ışığının çok giremediği banyo ve küçük odalar için yerinde bir tercihtir. Ancak dozunu kaçırmadan kullanmakta yarar var çünkü sarının fazlası yetişkinlerde öfkelenme,bebeklerde ise ağlamaya neden olabiliyormuş.Kırmızı gibi sarının da iştah açıcı özelliği olması nedeniyle mutfaklarda kullanılması da ideal ;) Sarı renk ile gri renk birlikte kullanıldığında ise ortaya daha soft bir görüntü çıkıyor.








Pembe renge gelirsek; her ne kadar cıvıl cıvıl kıpır kıpır bir renk olsa da,romantizmi,aşkı çağrıştırsa da aşırıya kaçmanız durumunda eviniz barbie bebeklerin oyuncak evleri gibi olabilir =) bu yüzden koyu renklerle kontrast yapmanız daha doğru bir tercih olacaktır ;)




 Son olarak; siyah ve beyaz renkler kaldı elimde. Siyah ve beyaz diyorum çünkü ikisi ayrılmaz bir bütün, tıpkı YİNG-YANG daki gibi, nerde bir siyah var mutlaka beyaz olur, beyazın olduğu yerde de siyahsız durulmaz.Bu yüzden ortak görseller kullanmamda sakınca yok :) Beyaz renk, mekanı olduğundan daha büyük ve temiz hissettirir.Dolayısıyla küçük mekanlar özellikle de banyolar için idealdir.Farklı renklerde aksesuarlar bulunan beyaz bir yekendi başına kullanıldığında lüks görünür, diğer renkler ile kullanıldığında dramatik etkisi dikkat çeker.




Son olarak dedim ama tabi ki renklerin sonu yok,turuncu,gri vs. koymadığımın farkındayım,ama zaten bir blog postu için oldukça uzun bir konu oldu daha da uzatmamak lazım,dedim ya her şey sizin hayal gücünüzün sınırı kadar :) Turuncu renk dekorasyon önerileri için bu yazıma göz atabilirsiniz. Hangi rengi kullanacağıma karar veremiyorum; sonuçta yıllarca kullanıcam diye düşünüyorsanız; kendi evimde tercih ettiğim yöntemi söyliyim: Krem tonlarında mobilyalar ve açık tonda perdeler seçtim. Pufidik yastıklar, tablolar, vazolar ve dekoratif objelerimi şimdilik yeşil tonlarda kullanıyorum. Dilediğim zaman fazla masraf ve zahmete gerek kalmadan istediğim renge geçiş yapabilme imkanım var. Bir de; bütün güzel renkler varken neden tek renkle kısıtlı kalayım ki diyenler olacak ki; onları da bu rengarenk dünya ile başbaşa bırakıyorum ;)


Not:Görseller google görsel arama motorundan alınmıştır.

7 yorum:

  1. Ben yeşil tonlarından vazgeçemiyorum, giyimde siyahı tercih etsem de.. : )

    YanıtlaSil
  2. ya fotoğraflar o kadar güzel ki ben baktıkça hepsi benim olsun hepsinden yapayım istiyorum =D

    YanıtlaSil
  3. benim evim beyaz, yukardaki beyaz yatak odasına cok benziyor odam :)

    http://rainboewgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yazı olmuş, dekorasyon dergisine bakar gibi oldum. ilgi alanlarımdan biri. Resimdeki kırmız mutfak her kadının hayalidir heralde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar beğenmeniz çok mutlu etti beni teşekkür ederim :) gelen tepkilere göre yazıların içeriğini belirleyeceğim ;)
      valla tüm fotoğraflardaki tüm tasarımlar hepsi benim hayalim oldu aralarından karar veremiyorum :D

      Sil
  5. hepsi çok güzeller, aynı hazır giyim mağazasında mankenlerin üzerinde beğendiğimiz kıyafetler gibi.üzerimizde denemek en güzeli :) gördüğümüzle, denediğimiz aynı olmaz bazen :)

    YanıtlaSil