9 Nisan 2012 Pazartesi

hediyeler DOĞA'ya

Yeni bir haftaya başlarken; yeni bir sosyal sorumluluk projesi yazısı ile karşınızdayım.
Sizlerden ricam saç modelleri, ojeler, gidilecek görülecek mekanlar, bu senenin modası yazılarına gösterdiğiniz ilginin yarısını da olsa bu konulara da göstermeniz,aktif katılımda bulunmanız bunu yapamıyorsanız da en azından çevrenizle paylaşmanızdır. Malum;çocuklarımızın geleceğinin teminatı bu dünya,bu ülke,her gün yok olup giden ormanlar.
Ve gelelim konuya.

ÇEKÜL VAKFI nı duyan bilen var mıdır ancak ben uzun zamandır takip ediyorum,düğünümde bizzat aktif bir şekilde hizmetlerini kullanmayı kafaya koymuş durumdayım.
Öncelikle vakfı kısaca tanıyalım:
ÇEKÜL ülkemizin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında vakıf statüsünde kuruldu. Kuruluşundan itibaren doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olan ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla yaşama geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütüne açılan bir yaklaşımı benimsedi.Doğal doku kaybolmaya başladığında insanın yaşam alanının da tükendiği, kültürel mirasını da yitirmeye başladığı bilinciyle hareket ederek, toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul’da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu’nun her karışına yaydı. Vakıf; sadece ormanlara yönelik olarak değil, ayrıca kültürel varlıkları korumaya yönelik çalışmaları ile diğer projelerden  farkını gösteriyor.
Vakfın çalışmalarına kısa ve öz bir şekilde değindikten sonra gelelim böylesine anlamlı işler yapan vakfa nasıl destekte bulunabileceğimize;
 İlk projeleri HERKESE YEDİ AĞAÇ: 7 Ağaç Ormanları’nda fidanlarınız olması için kendiniz ya da sevdikleriniz adına 7 ve katları şeklinde fidan bağışı yapabilirsiniz. 7 Ağaç Ormanları’na destek olduğunuzda kimin adına fidan diktiriyorsanız o kişiye ÇEKÜL tarafından hazırlanan, örneklerini gördüğünüz kartlar gönderiliyor. Dikimler tamamlandıktan sonra ise fidan sahiplerine, dikim bilgilerini içeren "doğa kimliği" kartları gönderiliyor. burdan detaylıca incelediğinizde göreceğiniz üzere; düğün, doğum günü, yeni iş, geçmiş olsun, yeni iş, öğretmenler günü vs. gibi kutlamalarınızda bu projeden faydalanabilir,sevdikleriniz adına o günlere özel 7 ve katlarında ağaç diktirebilir, siteden dolduracağınız form ile kutlama kartınızın ve ağaç bilgilerinin onlara gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Nasıl son zamanlarda düğünlere veya cenazelere çelenk-çiçek gönderilmesindense bağış için banka hesap numarası veriliyorsa, bu proje de en az o kadar mantıklı,anlamlı güzel bir proje.

Bir diğer proje ise; Nikah Şekeri Yerine Ağaç dikimi projesi. Her düğünde yüzlerce lira verilen,genelde yenilmeden çekmecelerde saklanan buzdolaplarına süs diye takılan nikah şekerlerinden almak yerine sizler adına ağaç dikilmesi çok daha anlamlı bir karar olmaz mı? Ben şahsen kendi düğünümde bu projeye başvurucam!Nikâh şekeri yerine en az 70 fidanlık koru bağışı yapmanız gerekiyor. Fidan sayısı kadar duyuru kartına, herhangi bir bedel ödemeden sahip olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi ise: burada 
Bunların haricinde rozet ve saksı süsü olmak üzere iki farklı mini hediye seçenekleri de mevcut.
Bu projeler haricinde vakfa maddi yardımda bulunmak isterseniz banka hesap numarası bilgileri için buraya tıklayalım
Hepimiz internet bankacılığını kullanan insanlarız,her ay maaşımız yattığında bütçemiz kapsamında ufak yardımlar yapmamız bile yeter, her ay havale edeceğiniz 10 TL bile büyük fark yaratacaktır emin olun!
Vakıf hakkında detaylı bilgi edinmek için resmi sitesi ; facebook hesabı ; twitter hesabı
 Başından beri doğayla ilgili sosyal sorumluluk konularına odaklandığımın farkındayım,aslında birden fazla konu var uzun zamandır takip ettiğim,desteklediğim,ancak blogda bu alanda yazılar yazmak kısmet oldu.Listemde bir dolu sosyal sorumluluk konusu var,ilk başta dediğim gibi,bu bloga yazı girmeye devam ettiğim sürece en önemli postlarımdan olacak sosyal sorumluluk projeleri. Belli dönemlerde, belli konularda dikkat çekmeye,daha da doğrusu kendine dikkat çekmeye çalışan tiplerin aksine,blogumun en büyük amaçlarından biri bu projeleri duyurmaktır.Zaman içerisinde fark edeceksiniz ve umarım en kötü ihtimalle bu yazıları duyurarak bu projelere destek olacaksınız ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder