25 Mart 2013 Pazartesi

En sevimli,en eskimez moda: PUANTİYE!

Dekorasyon yazılarında bugünün konusu Puantiye-Polka Dot modası! hiçbir zaman modası geçmeyen,her daim moda olan,sevilen,kullanılan bir desen varsa o da puantiyedir sanırım. Ufacık bir objede bile bulunsa bulunduğu ortama anında neşe,hareketlilik,cicilik katan bu desen son zamanlarda giyim kuşamda yine zirve yaptı.

Bir dönem Louis Vuitton bile puantiyeye özel bu koleksiyonu hazırladıysa ne denli ilgi odağı olduğunu siz düşünün! Ama ben bu postta dekorasyonda nerelerde kullanılıyor onlara bir göz atalım istedim.

Türk dekorasyon sitelerini ve markalarını kurcaladığımda en çok evmanya' da ürün bulunduğunu fark ettim. Tekstil ürünleri açısından son zamanlarda bir hayli adından söz ettiren Apolena markasında bol bol puantiye bulunuyor.

Bu yastık ve uyku seti Apolena koleksiyonundan. Uyku setinde hem puantiye hem de harflerin kullanılmasına,perdelerle setin mükemmel uyumuna bayıldım!



Ecnebi ablalarımız ise bu modaya polka dot der, ki bana daha bir sevimli geliyor bu kelime :) Cesursanız duvarlarınızda renkli puantiye desenler kullanabilirsiniz. Hatta basit bir kaç işlemle boyacıya, 3. kişilere gerek kalmadan kendi başınıza da bu işlemi evinizin bir duvarına yaparak anında evinizin havasını değiştirebilirsiniz.


İhtiyacınız olan tek şey; dilediğiniz renklerde sprey boyalar, yuvarlak hatlara sahip herhangi bir cisim, görselde yuvarlak delikleri olan çamaşır sepeti kullanılmış. Araya hemen bir diy project de sıkıştırmış oldum bu sayede :)
Cesareti olanlar beyaz eşyalarına uygulamış çok da tatlı sonuçlar almışlar :)


Puantiyenin een en enn çok yakıştığı yer ise sanırım MUTFAK eşyaları ;) Bardaklar, fincanlar, yemek setleri hepsine ayrı bir güzellik veriyor baksanıza ;)


Puantiyeli yemek seti almak için Kütahya Porselen' e bir bakmanızı öneririm. Ayrıca en çok renk seçeneğini orda gördüm. Ayrıca Esse mağazaları ve Tantitoni de seçenekler arasında.





Hiçbir şey yapamıyorsanız; puantiyeli hiçbir şey bulamıyorsanız da; alın elinize boş bir tuval; çizim bir dolu yuvarlak, dilediğiniz renklerde boyayarak ev renklerinize uygun kendi puantiyeli tablonuzu yaratın kuzumm ;)

Bu postu hazırlarken bir hayli puantiyeli ürün inceledim,o arada kendime de bu telefon kılıfını beğendim :) Sizce hangi rengi almalıyım?

1 yorum: